Seilmakeren Doublehanded 2012

Fire duoer i tet

Fire duoer i tet

Det er åtte navn som har høyest status i Florø akkurat nå. Det er navnene på seilerne som leder de fire klassene etter første etappe i Seilmakeren Doublehanded.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig med at andre folk pakket snippvesken ved 16-tiden og dro hjem fra jobb til kjærkommen weekend, hadde godt og vel halve flåten som deltar i Seilmakeren Doublehanded kommet inn til pitstop i Florø. Der får de seks timers hvile, før de setter kursen tilbake til mål på Askøy.

START KL 17:07. Det første laget har allerede hvilt i fem timer og starter igjen kl 17:07. Da er det duket for det som tyder påå kunne bli en spinnakerseilas tilbake og sørover langs kysten. Det er varslet en tiltagende nordlig bris som, dersom varselet slår til, bør kunne sikre at alle kommer i mål innen tidsfristen klokka 18 lørdag kveld.

FANT RASKESTE VEI. Fire duoer er de aller mest respekterte i Florø. De  har taklet forholdene best og funnet den raskeste veien til Florø, og blant båtene i klassen for de største båtene heter duoen Lars Petter Karlsen og Vidar Moe og kommer fra Fredrikstad. De var ikke først i mål, men på korrigert tid leder de med sin Elan 410 NICOLINE.

KVIKKAS. I LYS 1,25–1,30 leder brødrene Eirik og Fredrik Rosenberg suveren med sin hyperraske Farr 30, OCEAN SPIRIT, som under de lette vindforholdene har vist seg å være atskillig kvikkere enn konkurrentene. Hele to timers forsprang har de på båt nummer to.

LANGVEISFARENDE. Nederlenderne Dick Koopmans og Jaap Russchen har ikke kommet den lange veien fra flatlandet forgjeves. Med nærmere 50 minutters margin ligger de komfortabelt foran nærmeste norske opponent. Koopmans er båtkonstruktør og har selv tegnet båten de seiler. Det er snakk om en erfaren duo som har flere transatlantiske seilaser bak seg.

HAT TRICK? I klassen for LYS-båter med måltall opp til og med 1,18 ser det ut til å gå mot tredje seier på rad for duoen Stig Gard Paulsen og Espen Reiss Mathiesen fra Stavanger og Seilforeningen 1928. Men intet er avgjort; det er kun syv minutter bakover til neste båt.

DEN FLOTTESTE. Seilmakeren Doublehanded dreier seg dog ikke bare om å vinne, men også om å få en fin opplevelse. Og den føler mange av seilerne at de har fått.

– En av de mest fantastske seilasene vi har seilt, tenk å seile med 8 knops fart i 8 knops vind på blankt vann i solnedgangen, sier Lars Petter Karlsen.

– Den fineste regattaen jeg vet om, sier Trygve Røste.

Begge har tatt den lange turen fra øst til vest for å seile i den vestnorske skjærgården, og i år føler de at de får valuta for innsatsen.

Følge regattaen minutt for minutt på hjemmesiden til Seilmakeren Doublehanded. Der finner du også en rekke flere intervjuer, bilder, bildeblogg, tracking og resultater.

Verktøyet som benyttes for å formidle regattaen er utviklet av SEILmagasinet og er tilgjengelig for alle regatta-arrangører.