Søk i arkivet

De ti utvalgte å legge merke tilHvordan gikk det med de 10?

Vi valgte ut ti båter i forkant av Færderseilasen. Her ser du hvordan det gikk med dem.

Tirsdagen før Færderseilasen plukket vi ut ti båter å legge merke til i Færderseilasen. Her er resultatene og tallenes tale:

NEFERTITI nådde ikke helt opp i Færderseilasen. (SEILfoto: Asbjørn J. Thorup)

1) NEFERTITI. NEFERTITI, Shipman 63, hadde det litt trådt i Færder`n. Den lille vinden i begynnelsen av regattaen var nok ikke ideelt for båten. De endte på en 12. plass. Nesten 8,5 time bak vinneren, MORE CHAOS, på korrigert tid.

En glede å seile henne er det helt sikkert, men vinnerglede ble det ikke på Brenta 42en REN GLEDE. (SEILfoto: Asbjørn J. Thorup)

2) REN GLEDE. Brenta 42en REN GLEDE med Kjell Inge Røkkes kone, Anne Grete Eidsvig om bord, endte på en 6. plass i klassen. De var ca. 90 minutter bak vinneren på korrigert tid. Klassen ble vunnet av Knut G. Heje fra KNS i Xp 44en TOO BONITA.

Det ble litt tungt i begynnelsen for Bestewind 50en OLIVIA. (SEILfoto: Asbjørn J. Thorup)

3) OLIVIA. Bestewind 50en OLIVIA fikk det nok litt bedre da vinden fylte i fjorden enn da det var manko på luft. OLIVIA endte på en 13. plass i klassen blant de 14 som deltok. Vinneren var Swan 48en CHAOS fra KNS. CHAOS hadde tiden 28:38:47 på korrigert, mens OLIVIA seilte på 36:30:00.

XP 38 hadde sin Færder-debut. (SEILfoto: Asbjørn J. Thorup)

4) PRONTO. XP 38s Færder-debut i Norge skjedde i R40-klassen. Vinneren i klassen ble First 40.7en FORTITUDE med Erling Skallerud som skipper, mens Rune Øverås og hans XP endte på en 10. plass rundt én time og førti minutter bak vinnerbåten.

Det ble seier for kong Harald i 8mR SIRA. (SEILfoto: Asbjørn J. Thorup)

5) SIRA. Kong Harald og mannskap leverte en «kongeseilas» og vant klassen LYS 1,22–1,24 med litt under en time på Sun Fast 36en SUZIE SERKEN med Øyvind Jelstad som skipper.

AL CAPONE ble slått med mer en tre timer. (SEILfoto: Asbjørn J. Thorup)

6) AL CAPONE. AL CAPONE seilte i ORC-klassen og i denne Færderseilasen ble de grundig slått. Skipper Christian von Trepka og mannskapet hans var mer en tre timer bak Thomas Nilsson og WOLFPACK på korrigert tid i mål. AL CAPONE endte på en tredjeplass, med den svenske båten PANGEA, en Sun Fast 43, mellom dem og TP52en WOLFPACK.

Svensken Peter Gustafsson ble nummer tre. (SEILfoto: Asbjørn J. Thorup)

7) BLUR. Peter Gustafsson stilte i ny BLUR under Færder`n. Den nye J/111en ble nummer tre i årets seilas i klassen som telte 33 båter. Vinner er FORTITUDE, First 40.7 fra Asker Seilforening.

PLENTY OF GOLD hadde det laveste LYS-tallet. 0,96. (SEILfoto: Asbjørn J. Thorup)

8) PLENTY OF GOLD. Båten med lavest LYS-tall i Færderseilasen 2012 var PLENTY OF GOLD. Båten er en Micro Challenger på kun 18 fot. Det ble en 10. plass i klassen, nest sist på listen i klassen.

OLIVIA ble nummer 20. (SEILfoto: Asbjørn J. Thorup)

9) OLIVIA. Luffe 40.04en OLIVIA plasserte seg som nummer 20 på listene. 33 båter var med i klassen, som ble vunnet av Henning Hansen og mannskapet hans på PIXELINE. OLIVIA var nesten fire og en halv time bak PIXELINE på korrigert tid.

Bashford 36en VIRGINIA er vant til bedre resulater enn 20. plass. (SEILfoto: Morten Jensen.)

10) VIRGINIA. Michael Nygaard og hans Bashford 36 VIRIGINA, nådde ikke helt opp i Færderseilasen. Det endte med en 12. plass i klassen, blant 43 båter. Vinner ble Andreas S. T. Brunvoll i MILLIWAYS.

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen