Søk i arkivet

Foto:

Skulle deltatt i Shetland RaceNyoverhalt 50-foter brant opp

Båten skulle ha vært flaggskipet som seilte fra Ålesund i Shetland Race. I dag brant båten opp og sank.

To menn ble ved midnatt i dag reddet fra en brennende og synkende 50-foter. Båten skulle deltatt i Fjordsailing Shetland Race med start fra Ålesund. Båten er en tidligere fransk Open 50, som er blitt fullstendig ombygd og modernisert i løpet av vinteren.

BEGYNTE Å BRENNE. – Et eller annet begynte å brenne i båten, man vet ikke hva. Mannskapet forsøkte å slukke ilden, men klarte det ikke, og tiil slutt valgte de å gå i redningsflåten, forteller Jon Amtrup til SEILmagasinet. Han skulle ha seilt om bord i båten i Shetland Race, som starter i neste uke.

Brannen ble observert av folk på land, som tilkalte politiet, og allerede 20 minutter etterpå var redningsskøyta HALFDAN GRIEG og plukket opp de to seilerne, som var ute for å teste båt og utstyr før regattaen. Den ene av dem hadde fått lettere brannskader på armen, og begge hadde vært utsatt for giftig røyk. I skrivende stund er de fortsatt på sykehuset til observasjon.

TOTALRENOVERT. Open 50en ble i fjor kjøpt fra Frankrike og het YAPUKA, og den er tidligere blitt seilt av blant annet verdenskjente Ellen MacArthur. Det var Svein Peder Vågnes som hadde kjøpt båten, og i vinter har den gjennomgått en solid totaloverhaling.

– De har revet ut alt under dekk og bygd det opp igjen. Motor er tatt ut og hele det elektriske anlegget. Båten er tørket ut og enkkelte delamineringer i skroget er utbedret, og alt er blitt lakket opp, forteller Amtrup som har fulgt prosjektet fra båten kom til Norge.

VET IKKE ÅRSAKEN. Han forteller at de ikke aner hva som tok fyr, og at det nye elektrsiek anlegget var installert av profesjonelle installatører. Båten hadde også det aller siste av Furunos elektronikk om bord.

– Den var blitt bedre enn ny, sier Jon Amtrup, som karakteriserer det som er skjedd som en tragedie.

Dermed blir det ikke noe Shetland Race på ham, ei heller på NRK Møre og Romsdal, som skulle vært med på turen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen