Watski Skagerrak TwoStar 2012

Tre S’er med klare seire

Tre S’er med klare seire

Vinnerne begynner å avtegne seg i Watski Skagerrak TwoStar.  Ved 02-tiden i natt var tre av dem klare.

Publisert Sist oppdatert

Så langt er det hva man kan kalle «de tre S’ene» – for å låne et begrep fra skøytespråket – som kan erklære seg som vinnere; båtene SALTKRÅKAN, SOFIE og SOLO.

SOM SKYGGER. Aller først i mål var X-43en XFORZA med Harrald Grimsrud og Rolf Vikre fra KNS, men de ble fulgt som en skygge av en båt med lavere måltall. Og denne kom i mål før tidsfristen løp ut for dem. SALTKRÅKAN (Bavaria Match 38), som dette var, vant sågar over all på den korte Rally-banen, og det takket være stødig og solid seiling av Are Philip Eklund og  Sverre Johan Tangerud fra Fredrikstad.

UTFORDRENDE. Den andre S’en var SOFIE med ekteparet Inger og Fredrik Åsle om bord. Også de seiler for Fredrikstad Seilforening, noe som ga god stemning i den leiren denne natten.

– Det var utfordrende å seile. Vi synes selv vi har gjort mye rart, men vi vet at vi fant en fenomenalt spor i motstrømmen utenfor Vestfold-landet, og det var nok det som la grunnlaget for seieren, sier de to seilerne i SOFIE, som er en Hanse 371.

20 KNOP. Sinte på seg selv etter en laber 1. etappe, bestemte Rune Aasberg og Simen Løvgren fra henholdsvis Bundefjorden og Asker Seilforening å sette alle kluter til på 2. etappe. Og i 26 knops vind satte de to rev i storseilet og heiste den største gennakeren på vei ut fra Arendal, og med denne seilsettingen plante de avsted igjennom feltet i opptil 20 knop.

Det bragte balanse i regnskapet, og mot slutten av regattaen ség de fra de øvrige seilerne helt i tet i feltet. De fikk karret seg i mål i lite vind som aller første båt på den store banen, og da vinden dreiet mot øst, noe som ga konkurrentene bak kryss inn til mål i Hankø, styrket og sikret det klasse-seieren i den største LYS-klassen.

Detaljer om seilasen.

FORELØPIG. I de øvrige klassene er seilerne ennå ikke i mål, men slik det ligger an nå, vil vinnerne bli:

Watski Skagerrak Rally

  • Lys(bekreftet)
  • Lys >=1,26: SALTKRÅKAN (Bavaria 38 Match), Are Philip Eklund/Svein Tangerud, Fredrikstad (bekreftet)

Watski Skagerrak TwoStar

  • Lys >=1,24: LADY GODIVA (Dominat 105), Anders Dahlsjö/Jimmy Hellberg, Sverige
  • Lys 1,25-1,30: VMS (Kracer 40), Bjørn Forslund/Magnus Christiansen, Nesodden/Bærum
  • Lys 1,31-1,36: PIXELINE (X-442), Henning Hansen/Arve Roaas, Drammen
  • Lys 1,37: SOLO (Express 40) Rune Aasberg/Simen Løvgren, Bundefjorden/Asker (bekreftet)
  • Flerskrog: ALSVIDER (Dragonfly 28), Trond Evensen/Karl Oskar Jørgensen, Tønsberg/Sandefjord

Følg med på resultatlisten.