FjordSailing Shetland Race

Seil virtuelt over Nordsjøen

Seil virtuelt over Nordsjøen

Det er ingenting som slår den ekte opplevelsen av å krysse Nordsjøen i FjordSailing Shetland Race, men en virtuell utgave av regattaen kan kanskje hjelpe noe på lysten for de som sitter hjemme i år?

Publisert Sist oppdatert

I dag starter 34 båter fra Ålesund og Bergen og legger kursen mot Lerwick på Shetland. 



GAMMEL TRADISJON – NY TEKNOLOGI. – Vi ivaretar de gamle tradisjonene om å seile i vesterled i denne tradisjonsrike regattaen. Vi er med på å opprettholde de sterke kulturelle båndene og den felles historien vi har med øyene i vest. Det er også i god tradisjon at vi hele tiden tar i bruk ny teknologi for å gjøre reisen mer spennende, interessant og sikker, sier Andre Farstad, regattasjef i FjordSailing Shetland Race.



Alle båten blir også i år utstyrt med satellitt-trackere i samarbeid med Telenor. Båtene kan følges på regattaens nettside

PÅ SKJERMEN. Nytt av året er at de som ikke seiler på havet, kan delta i regattaen foran skjermen.

FjordSailing Shetland Race har inngått et samarbeid med Sailonline.org slik at det blir en virtuell regatta på strekningen tilbake; Lerwick–Bergen. Starten går samtidig som den virkelige regattaen starter søndag 24. juni klokka 12.00 norsk tid.


Deretter blir det første båt til Marstein blant de ekte og de virtuelle båtene som gjelder.



BLIR PREMIERT. – Hvis dette blir vellykket, skal vi fortsette med slike virtuelle regattaer også neste år. Kanskje det kan inspirere noen til å være med i den ekte versjonen, sier Farstad. 

Klikk deg inn på spillets nettside for å være med.


Deltagerne som seiler foran PCen er ikke med i det offisielle racet, men vinneren vil bli premiert.