FjordSailing Shetland Race 2012

De unge vant Nordsjøklassiker

De unge vant Nordsjøklassiker

Shetland Race 2012 er over. Se film!

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding Shetland Race): De unge seilerne i NORsteam Vest fikk virkelig markert seg i årets FjordSailing Shetland Race. På sløreetappen tilbake til Bergen leverte de nok en gang sitt ypperste og gikk i mål som overall vinneren i FjordSailing 3, en Dehler 41.

– Det er veldig hyggelig at det er god vekst i rekrutteringen til FjordSailing Shetland Race, og ikke minst er det morsom at det er de aller yngste og ferske i denne regattaen som viser oss gamle hvordan det skal gjøres. Gratulerer til alle om bord i FjordSailing 3. Vel seilt, sier Andre Farstad, leder i FjordSailing Shetland Race.

FjordSailing 3, en Dehler 41 som var utlånt til NORsteam Vest for anledningen, vant sin klasse på etappen Bergen-Shetland og ble også belønnet med premien for beste nykommere.

UTTELLING. Returen på søndagen ga utsikter til en til tider forrykende slør med vind fra nord. Mannskapet på FjordSailing 3, med Karl Otto Book som skipper og instruktør, jobbet hardt med seilskift og mest mulig vekt på ripa alle de 200 nautiske milene. Det ga full uttelling og de krysset mållinjen utenfor Marstein Fyr på mandag som både klassevinnere og over all vinnere av de som startet fra Bergen.

Mannskap fra NORsteam Vest var Karianne Fonn Jårvik, Hans Fjell, Eirik Berglund, Fredrik Karlsen, Aage Hedegaard, og Stein Åge Blakstad. Erik Snerlebakken og Andreas Myrvold fra NORsteam Øst var også med på laget for anledningen.

Raymond Igesund fra hovedsponsoren FjordSailing var også med på den unge båten.

– Det er helt utrolig å se hvor ivrige og dyktige disse seilerne er. Det var utrolig morsomt å få være med, sier Igesund.

På grunn av utsiktene til stiv kuling fra nord valgte alle Ålesund båtene å ta målgangen i Bergen denne gangen. Kjell Arne Reknes, skipper på Synnavind, vant også denne etappen og fikk dermed et lite plaster på såret etter all dedikasjon og arbeid han hadde lagt ned i 50 foteren Yapuka, som han egentlig skulle seilt, brant ned kun kort tid før start.