Selger 51 prosent

X-Yachts skifter eiere

X-Yachts skifter eiere

51 prosent av X-Yachts solgt til holdingselskap.

Publisert Sist oppdatert

De tre grunnleggerne av det danske suksess-verftet X-Yachts, Birger Hansen, Lars Jeppesen og Niels Jeppesen, har solgt 51 prosent av aksjene sine i selskapet til Consolidate Holdings AS – et stort, dansk holdingselskap.

Det fremgår av en pressemelding som er sendt ut fra X-Yachts.

ENDRINGER. Salget innebærer også endringer i administrasjon og styre i det danske verftet. Eier styreleder i Consolidate Holdings AS, Ib Kunøe, blir ny styreformann, mens Hans Vigaard vil komme inn som nye administrerende direktør for Lars Jeppesen, som ønsker å tre mer tilbake fra verftets daglige drift.

Rollebyttet vil skje 1. september.

Vigaard kommer fra Danfoss i Kina, men har i flere år sittet i styret i X-Yachts. Han sies også å være en ivrig seiler.

NYE IDEER. – Vi har mange ideer som vi nå vil være i stand til å sette ut i livet, og jeg har stor tiltro til Vigaard som leder for denne utviklingen. Det er en mann som er kjent for å ha mye energi og stor entusiasme, ved siden av å ha evnen til å involvere seg i nye utfordringer. Samtidig vet jeg han deler vår visjon når det gjelder X-Yachts, sier Lars Jeppesen i pressemeldingen.

FINANSIELL KRAFT. Broren Niels, som står bak designet til samtlige X-modeller, sier:

– Jeg er ikke bare fornøyd med å ha fått inn en sterk finansiell partner i selskapet, men jeg er også veldig glad for å få Ib Kunøes personlige engasjement inn i selskapet. Det vil bidra til å styrke og sikre X-Yachts’ ledende posisjon.

STARTET I 1979. X-Yachts ble startet i 1979 og omsetter i dag for 250 mill. danske kroner. Siden starten har verftet produsert over 5000 båter. 250 mennesker har sitt daglige arbeid i X-Yachts, som holder til i Haderslev syd i Danmark.