Maritim Ryfylke Rundt

44 nautiske – og så gladmat

44 nautiske – og så gladmat

Liker du regattaseiling og er glad i mat?

Publisert Sist oppdatert

– Seilforeningen 1928 har krydret Stavangers kanskje mest tradisjonsrike seilas i Ryfylke til det gjenkjennelig ugjenkjennelige. I år kan du nemlig få med deg Gladmatfestivalen, i Vågen, i Stavanger, i egen båt – og i tillegg en natt i Ryfylke.

Det er Seilforeningen 1928 som sier dette i en pressemelding.

Regattaen det gjelder er Maritim Ryfylke Rundt, som finner sted 27. og 28. juli. Nylig bekjentgjorde arrangøren, Seilforeningen 1928, at påmeldingsfristen er utsatt – til 14. juli.

– Dette for å få med flest mulig seilere, skriver seilforeningen på sin nettside.

Og å håpe på flere seilere har de grunn til, for til nå har beskjedne 12 båter mneldt seg på til denne seilasen som representerer en blanding av ferie og regatta; spenning og fornøyelse. Når man har tilbakelagt 44 nautiske mil som løpet utgjør, har man all mulig grunn og samvittighet til å begi seg nytelsene i vold.

SJAMPISFROKOST. Maritim Ryfylke Rundt går samtidig med Gladmatfestivalen i Stavanger. Festival er kjent for sjampisfrokost, gladmatpølser og folkefest, og den foregår rundt Vågen og gjestehavnen midt i Stavanger.

– Normalt er gjestehavnen stengt under festivalen, men i år er gjestehavnen eksklusivt åpen for Maritim Ryfylke Rundt, fortelles det i pressemeldingen.

– Vil du sikre deg en plass midt i matfatet og være med på en av sommerens vakreste seilaser. Seilforeningen 1928 deler ut plasser i Vågen etter først til mølla prinsippet.

FLØYELSMYK SOMMERNATT. Opplegget er som følger og Seilforeningen 1928 frister med:

– Regattastarten går i Vågen fredag 27. juli klokka 18.00. Løpet er rundt regnet 44 nautiske mil langt og tar deg ut Byfjorden nesten til Karmøy, dypt inn i fjordane til hjertet av Ryfylke, rundt grønne øyer og mellom holmer og skjær. Med litt flaks er du tilbake i Vågen tidlig lørdag morgen. Da har du sannsynligvis fått med deg en lang fløyelsmyk sommernatt, en frisk solgangsbris i starten, døende vinder ut over kvelden, en natt drivende mellom holmer og skjær mens du hører på sauene til morgenbrisen våkner til liv og skaper ny spenning i seilasen.  Dette er en regatta fylt av kameratskap, berusende seiling, frustrerende omstarter der båtene bak får vind, betagende landskap, taktiske og strategiske beslutninger, heftig nattnavigasjon og lange, late drag rundt faste merker.

I HJERTET AV STAVANGER. – Når du våkner etter nattens opplevelser og føler tungt behov for å skryte med likesinnede, åpner vi døren til en heidundrende gladmatbuffe og premieutdeling lørdag aften. Alt skjer i hjertet av Stavanger omgitt av folkefest og glad glad mat. Hva mer kan du forlange?

– Er du fristet, spør arrangøren.

Innen 14. juli må du bestemme deg.

Regattaprogrammet og påmelding.

Vil du vite mer om Gladmatfestivalen så  kan du lese mer på gladmat.no.