SEILmagasinet Shorthandedranking 2012

Høstens rankingsesong i gang

Høstens rankingsesong i gang

Denne weekenden kan høstens første rankingpoeng erobres.

Publisert Sist oppdatert

Det er i Trondheim det først skjer – og det skjer allerede lørdag 11. august. Da går starten for TSF Doublehanded Høst, og per i dag kan arrangøren, Trondhjems Seilforening, skilte med en deltagerliste på 10 båter. Og med tanke på loven om etternølernes usvikelige tilstedeværelse når det kommer til stykket, blir det sikkert enda flere innen startskuddet smeller.

Rankingvekttall for TSF Doublehanded Høst er 0,5.

OVER 80 N MIL. Ikke langt unna – i Ålesund – blir det poengkamp i regattaen Brude Doublehanded. Det er en regatta over omtrent 80 n mil. Hvor løpet skal gå blir ikke endelig bestemt før fredag 17. august – tre timer før regattaen starter. Værvarselet for dagen blir bestemmende for løpet som skal velges.

Åtte båter er per i dag påmeldt, og regattaen har en rankingvekttall på 0,75, hvilket gir en god anledning til å sanke poeng. Båttypene som til nå er påmeldt spenner over et vidt spekter, hvilket betyr at det er en regatta som appellerer til mange.

VILLA MALLA CUP. Håøya Rundt er østlandsseilernes rankingtilbud den samme weekenden. Denne regattaen starter 17. august og er den fjerde og avgjørende av fire tellende seilaser i Malla Cup. Sammenlagt-plasseringen i Malla Cup gir rankingpoeng, og rankingvekttallet er 0,5.

Regattaen avsluttes med grill og sosialt samvær på seilerhytta til Drøbaksund Seilforening.

SISTE SEILAS. Allerede mandagen etter kan du sikre deg poeng i en annen serie, Henri Lloyd Doublehanded Serie Oslofjorden. Det er en serie over to seilaser. Den første gikk i begynnelsen av juni med rundt regnet 20 båter på startlisten, nå skal de samme – og kanskje flere til – seile om de endelige poengene mandag 20. august. Rankingvekttall er 0,5 for denne serien også.

Resultatliste fra 1. seilas og påmelding finner du på nettsiden til Bærum Seilforening.