Hektisk regattahelg

Folksomt på vannet denne helgen

Folksomt på vannet denne helgen

Nå skjer det mye på vannet. Både inne og ute.

Publisert Sist oppdatert

Denne helgen skal det seiles om mange medaljer på vannet. Vi er inne i NM-sesong og Tønsberg Seilforening er foreningen med «mest» å gjøre denne helgen. NM i Princess, Soling og Express, KM i IOD og nordisk i 2.4mR, gjør nok sitt til at Tønsbergs funksjonærer får litt av hvert å henge fingrene i. NMet i Express er også nordisk mesterskap.

I Asker arrangerer Asker Seilforening NM i Andunge, mens hos Oslo Seilforening samles det 23 IFer på Lille Herbern utenfor Oslo.

Bærum Seilforening har solid damebesøk denne helgen. 26 jenter er påmeldt til Dame-NM i Snipe.

Kragerø Seilforening står i år for NM i BB11. 21 båter er påmeldt. Har du en BB11 og vil seile NM, kan du melde deg på her på SEILmagasinet.no.

Denne helgen er det også klart for del fire i Villa Malla Cup. På lørdag arrangeres Håøya Rundt av Drøbaksund Seilforening. Les mer om Villa Malla Cup her. Vil du melde deg på kan du gjøre det her.

På Vestlandet er det klart for Askøy Rundt. Askøy Seilforening har slitt med påmeldingen i år, men i dag er 71 båter påmeldt til regattaen.

Tilbake på Østlandet blir det fest i Moss. Moss Seilforening arrangerer Moss Raymarine Race, hvor 51 båter er påmeldt.

På utsiden av landets grenser skjer det også ting. I Sverige arrangeres Tjörn Runt. 436 båter er påmeldt og en kjapp skanning av deltagerlisten viser at 15 av disse er norske.

I Danmark er 80 båter klare for Watski2Star Kattegat Race. Det er Kongelig Dansk Yachtklub og Helsingør Amatør Sejlklub som arrangerer. Ingen norske båter har tatt turen til Danmark.