NM i Andunge:

Fem NM – fire gull

Fem NM – fire gull

Terje Sorteberg og Torgeir Pedersen har de siste fem årene tatt fire NM-gull i Andunge.

Publisert Sist oppdatert

2008: Gull, 2009: Gull, 2011: Gull.

Og 2012: Gull!

GULLREKKA. Slik ser gullrekka til Torgeir Pedersen og Terje Sorteberg fra Asker ut i Andunge-klassen. Det endte med seier i år igjen – en seier som må sies å være av det overlegne slaget: Årets gullrekke ble nemlig slik (3)–3–1–1–1 i de fem regattaene som ble avviklet.

Mesterskapet skulle avvikles på to dager, men arrangøren, Asker Seilforening, valgte å ta reservedagen i bruk for å få til en femte og kanskje en sjette seilas, i tillegg til de fire man hadde «inne» – og som sådan var nok til å få mesterskapet godkjent.

VANSKELIG. Søndagens seilaser skulle vise seg å bli vanskelige.

– Søndagens ene seilas foregikk under meget krevende og skiftende vindforhold. Halve feltet ble liggende i vindstilla og klarte ikke maksimaltiden. Men de beste fant vindstripene etter at vinden dalte kraftig minuttet før start, skriver Terje Gustavsen på Asker Seilforenings hjemmeside.

For Lasse Naumann og Einar Gløersen fra Asker ble ekstradagen redningen; i stedet for å dra med seg en tjuvstart i poengsammendraget, fikk de byttet ut den med en 2. plass i søndagens seilas og endte på sølvplass sammenlagt.

Bronsemedaljene gikk til Pål Terje Christensen fra Asker og Helge Hansen fra Larvik.

TIL HORTEN. 22 båter start i årets Andunge-NM. Fullstendig resultatliste bys det på på Asker Seilforenings hjemmeside.

For 10. gang på rad ble NM arrangert i «hjembygda» Asker, men til neste år snakkes det om at mesterskapet vil bli avviklet i Horten. Sist mesterskapet ble avviklet utenfor Asker, var i Son i 2001.