Wärtsilä Windjammer Race

49 båter i høstlig regatta

49 båter i høstlig regatta

Seilerne i MAD MEN var raskest på Vestlandet.

Publisert Sist oppdatert

Vind fra 0 til 5 m/sek passet den lette og kjappe Farr 30-en MAD MEN til Eirik Rosenberg perfekt under helgens Wärtsilä Windjammer Race. Regattaen gikk i regi av Stord Seilforening og samlet 49 båter på startlinjen.

VANT DEN STØRSTE KLASSEN. MAD MEN fikk beste korrigerte tid av samtlige båter, men Rosenberg og co var også blant de raskeste på vannet uansett. Bare Landmark 43-en WHITE SHADOW med Torkjell Valland og SCIOROCCO III (Grand Soleil 45) med Bernt Svendsen var foran Farr 30-en over mållinjen. Når det gjelder de to store båtene, ble det SCIROCCO III som vant klassen for LYS med måltall 1,31 og over.

MAD MEN vant LYS Racing, der de var eneste deltager…

JEVNT. Jan Vidar Nordstrand vant LYS-klasse 1,25-1,30 med sin First 34.7 ved navn FS 2. Han var snaut halvannet korrigert minutt foran Rolf Gangdal i Bavaria 35 Matchen MATCH.

Finn Espeseth i GLEDEN, en Maxi 1050, gjorde seg nok en gang bemerket i klassen for de minste LYS-målte båtene og vant den – foran Svein Skoglund i en eldre søsterbåt; en Maxi Mixer ved navn TINA FOR II.

SYV SHORTHANDED-BÅTER. Morten Offerdal og hans makker i First 36.7-en HAWTHORNE vant doublehanded-klassen (Stord Seilforening opererer bare med ett navn på resultatlisten). Klassen hadde samlet syv deltagende båter. Nina Rosenlund i Hanse 320-en VITO ble nummer to.

En båt fullførte i turklassen; Eirik Eide i Jeanneau Sun Odyssey 36i-en SUNDANCE AV EIDE.

FORNØYD. – Vi hadde en flott fellesstart og ved Ttstøya kom spinnakerne opp og turen mot Hidle ble et skue. Videre ble det kryss til Ilholmene og etter runding ved Ilholmene, stilnet vinden og det ble en kamp om å finne nok vind til å komme seg til mål i Leirvik. Mange fornøyde seilere stilte trofast på banketten om kvelden som bar preg av mye seilprat, forteller Roy Nilsen i Stord Seilforening.

Komplette resultatlister.