Ny Villa Malla-cup neste år

Ny Villa Malla-cup neste år

Årets seilcupnyhet i Oslofjorden fortsetter i 2013.

Publisert Sist oppdatert

Villa Malla Cup er et regatta-samarbeid mellom seilforeningene Drøbaksund, Hurum, Drammen og Holmestrand, som så dagens lys I 2012. Bakgrunnen var ønsket om å få flere båter på regattabanen på en enkel og ubyråkratisk måte. Utgangspunktet for cupserien var derfor de allerede etablerte regattaene Isbryter, Sætrekruset, Håøya rundt, Breidangen rundt og Hurum Golden, med Villa Malla som sponsor. Hver av regattaene premieres fortsatt indivuduelt, men stiller man i tre eller flere regattaer, er man også med å kjemper om sammenlagtseieren.

Tilbakemeldingene fra seilerne har vært positive. Blant annet trekkes frem at terskelen for å melde seg på er lav, ettersom man ikke trenger å melde seg på forhånd. De fleste klarer også å til 3 av 5 regatter, spesielt siden de fleste av seilasene kun går over noen timer på lørdagen.

–  Vi har også hørt at deltakerne setter pris på at regattaene har et «hyggelige» preg, samtidig som det har lokalregattaens konkurransepreg.

For de fire arrangørforeningene betyr samordningen av regattaene til en cup lite esktra jobb, ettersom hver av regattaene allerede er etablert.

–  Vi har allerede fått en god økning i antall deltakere, og det eneste ekstrajobben har vært å samordne seilingsbestemmelsene og klasseinndelingen før sesongstart, sier leder av Hurum seilforening, Colin Campbell.

Den siste seilasen i cupen var Hurum Golden Cup, som ble seilt i flotte forhold utenfor Filtvet på lørdag 8. september med rekordmange 34 båter på startstreken. Med vind opp mot 20 knop gikk det raskt på den 24 nm lange banen. Raskest var WILDCARD, en 44 fots J/V med Ole Aabel som skipper. I den lille lysklassen var det Hurum Seilforenings Daniel Ingebretsen som vant med båten APHROMAN, en Aphrodite 101. Aasmund Drolsum og og Jørgen Mørk var raskest i shorthandedklassen med Drolsums King 40, MAGIC. Dette var første gangen MAGIC ble seilt shorthanded i regattasammenheng.

 – Hurum Golden satte et perfekt punktum for Villa Malla Cup med rekordmange båter på startstreken og et fullsatt Villa Malla på kvelden. Hva 2013 sesongen vil bringe av eventuelle endringer vet vi ikke, men det blir Villa Malla Cup i 2013 og, sier en fornøyd Campbell.