Watski Skagerrak TwoStar 2013

Ny æresrunde etter start

Ny æresrunde etter start

Det blir ny startlinje og æresrunde i årets Watski Skagerrak TwoStar.

Publisert Sist oppdatert

Å starte regattaer fra Garnholmen utenfor Hankø er en 100-årig tradisjon. I gamle dager flokket folk seg ute på øya for å se båtene starte, og derifra kunne de se de hvite seilene krysse ut mot Misingene og Struten. Alle startene i Watski Skagerrak TwoStar har også gått på denne tradisjonsrike startlinjen, men i år blir det ikke slik.

TRANGE SITUASJONER. – Når det er fordel å starte i babord ende av startlinjen – noe det har vært de siste årene – legger mange opp til babord-start, mens andre holder på sine styrbords halser. Det har ført til mange trange situasjoner tett i skjærene, og i fjor måtte en båt bryte og fikk regattaen ødelagt på grunn av kollisjon der, sier Lars-Erik Larsen, som var regattasjef i 2012.

NY STARTLINJE. Han forteller at de i 2013 vil legge opp en frittliggende startlinje fra startbåt litt lenger ut, og at de vil legge ut et bidevindsmerke ca. 2 nautiske mil fra startlinjen. Derifra returnerer båtene til en rundingsbøye som forhåpentlig vil ligge tett ved Garnholmen, hvoretter de så legger ut på distanseseilasen sydover.

ÆRESRUNDE. Derved vil det bli mer å se på for dem som finner veien ut til Garnholmen, og Fredrikstad Seilforening håper denne ekstra æresrunden vil bidra til at flere vil bivåne starten.

– Dessuten vil denne ekstra runden gjøre det mulig for media å få tatt film og bilder av båtene før de forsvinner ut av syne, sier årets arrangementssjef, Jon Egil Johnsen, som håper også deltagerne vil sette pris på denne ekstra «visningsrunden», som nå veldig mange større distanseseilaser verden rundt har som innledning av seilasen.