Watski Skagerrak TwoStar 2013

Watski Skagerrak TwoStar 2012

Halveis til hundre

53 lag er påmeldt til nå – i dag går fristen for å være med i trekningen ut.

Publisert Sist oppdatert

Det ser lovende ut når det gjelder deltagelsen i jubileumsutgaven av Watski Skagerrak TwoStar. En drøy uke etter at påmeldingen åpnet står det over 50 båter på deltagerlisten, og de fordeler seg med 44 på den lange offshore-banen og foreløpig ni deltagere på coastal-banen.

SISTE FRIST. En drivkraft bak påmeldingsrushet har vært at alle påmeldte innen utgangen av januar måned er med i trekningen av en gavesjekk fra Watski til en verdi av 5000 kroner. Har man allerede bestemt seg for å delta i årets regatta, har nok mange tenkt som så at de like gjerne kan  melde seg på og være med i trekningen.

For en arrangør er en slik effekt viktig å få synliggjort at det faktisk er interesse for å delta i regattaen.

Fristen for å delta i trekningen går ut i kveld, 31. januar, kl 23:59.

FLEST BÅTER. Elan 37 er blitt en svært populær båttype for shorthanded-seilere, og hele fem Elan 37-er er foreløpig påmeldt. Det er ca. 10 prosent av det totale antallet. Da over all-vinneren i fjorårets Watski Skagerrak TwoStar skulle uttale seg om sin favorittbåt for shorthanded-seiling, var det nettopp Elan 37 han nevnte.

To Class 40-er er også påmeldt. Hvorvidt det blir tre, avhenger av hva landets fremste shorthanded-duo, Rune Aasberg og Simen Løvgren, bestemmer seg for å seile. Aasberg har lagt ut sin Class 40, SOLO, for salg, men den er fortsatt usolgt.  På deltagerlisten står Løvgren/Aasberg oppført med «TBA» – hvilket står for «To Be Announced»: «Vil bli bestemt senere».

INDIVIDUALISTER. At nordmenn er individualister, viser deltagerlisten i Watski Skagerrak TwoStar 2013 til fulle. De ialt  53 påmeldte båtene er representert med 40 ulike båtmodeller bygd av 17 forskjellige produsenter.

Listen viser dermed også at det er et stort behov for et rettferdig og godt respitt-system. WS2S 2013 seiles etter det nye ORC-LYS-systemet, og det vil bli spennende å se hvilke utslag det vil gi når de nye måltallene vil foreligge. Tallene som nå står oppført i deltagerlisten, er tall fra det gamle LYS-systemet.

TRE STORE. Ved siden av Elan 37 er disse båttypene representert med mer enn en deltager: First 31.7, J/92, Archambault 31, Sun Fast 3200, Dehler 39, Bavaria 42 Match, First 30 og Pogo 40.

X-Yachts, Beneteau og Elan er alle representert med ni båter hver på deltagerlisten. Det er «de tre store». Hanse , Bavaria og J/Boats har tre båter hver.