Søker flere mannskaper

Det er plass til flere i NORsteam

Det er plass til flere i NORsteam

Vil du bli like god som Andreas?

Publisert Sist oppdatert

Norges Seilforbunds prosjekt for utdanning og utvikling av storbåtseilere, NORsteam, er i ferd med å forberede sesongen 2013, og Thomas Guttormsen kan fortelle at det er plass til flere om bord.

– Ja, vi trenger flere søkere for at laget skal være skikkelig bemannet, bekrefter han.

Av årsaker som skolegang og jobb har noen sluttet i løpet av vinteren, og det har gitt rom for nye seilere.

MANGE LOVORD. Og det kan gi deg en mulighet til å bli like god som Andreas Myrvold (25). Han var med som baugmann om bord i Claus Landmarks nye Farr 400 TEAM SANTA i Miami nylig, og det vanket mange lovord fra skipperen:

– Noe av det mest gledelige er at vår fordekksmann Andreas Myhrvold (25) har holdt fordekket rent under de vanskligste forhold. Etter to sesonger på seilforbundets Farr 40 VENTELO, er Andreas blitt en fullbefaren og kapabel fordekksmann. Mye var nytt for Andreas da han møtte båten og Team Santa for første gang, og mange 25-åringer ville vel blitt litt ustø på fordekket med Jesper Bank og Michael Hesbæk lengst bak i båten. Men Andreas stod fjellstøtt og løste oppgavene med høy presisjon og finesse. Vi har gjort en del feil på andre posisjoner i båten, men Andreas har faktisk klart kunststykket og unngå f... ups på fordekket til tross for at kommandoene kom på dansk. For det er nemlig her på fordekket at de verste brølerne vanligvis skjer, uttalte Claus Landmark etter seilasene.

Ikke dårlig skussmål det for en debuterende fordekks i det internasjonale miljøet.

SØKER SEILERE. Og det er nettopp hva som er målet for NORsteam-prosjektet: Å gi seilere som vil utvikle seg om bord i storbåter en god dytt fremover.

Thomas Guttormsen forteller at de nå er i en prosess der laget for 2013-sesongen skal fylles og kompletteres, og om det «er noen der ute», vil han gjerne at de tar kontakt med ham.