LYS skal skifte navn:

Hva skal tallet hete?

Hva skal tallet hete?

NORLYS inviterer til navnekonkurranse om navn på det nye måltall-systemet.

Publisert Sist oppdatert

Hva skal barnet hete, hvilket navn skal tallet ha? Klasseklubben NORLYS har bestemt seg for ikke å kalle det nye måltall-systemet som er basert på ORCs database, for LYS. Hva navnet skal bli, vet de ikke, men derfor inviteres det til navnekonkurranse.

Her er invitasjonen deres:

NORLYS endrer seg, og LYS er ikke lenger LYS. En båt som hadde LYS tall rundt 1,30 vil i 2013 ha et handicap omtrent på 1,000. For seilerne blir det ikke andre endringer enn at man får et nytt tall. For NORLYS-organisasjonen blir det en kjempeendring.

For å markere denne endringen vil vi ikke lenger kalle handicap tallet for LYS-tall. LYS (Lidingø Yard Stick eller Leading Yard Stick) var basert på statistikk. Det nye tallet er basert på en beregning av en båts fartspotensiale under forskjellige forhold basert på seilareale og skrogdata. Hensikten er å få et riktigere, mer rettferdig og mer gjennomsiktig system.

Vi ønsker oss et navn som gjenspeiler denne ambisjonen, som er kort og klart og som skal betegne handicap-tallet. Tallet angir en båts fartspotensiale i forhold til en standardbåt som seiler med en gjennomsnittsfart på 600 sek per nautisk mil ved varierende kurser og vindforhold.

Fristen for å sende inn forslag er 10. mars 2013. Premien for beste forslag er et universalgavekort på 2000 kr.

Fem ekstrapremier med Figaro-trykk av Kristin Songe-Møller blir tildelt gode navneforslag.

Navnet på vinneren og det nye navnet på tallet blir offentliggjort senest på årsmøtet i NORLYS 19. mars. Forslag kan sendes på epost til NORLYS eller legges inn på Facebook