Høringsfrist i dag

NSF vurderer strengere NM-krav

NSF vurderer strengere NM-krav

Norges Seilforbund vurderer å høye kravene til dem som skal kunne titulere seg som norgesmestre.

Publisert Sist oppdatert

I 2012 ble det kåret norgesmestre i 28 klasser, og 77 seilere fikk sine gullmedaljer hengt rundt halsen. I tillegg kunne fem av disse kalle seg mesternes mestre – etter å ha slått alle de andre norgesmestrene i et felles mesterskap om høsten 2012.

FOR MANGE? Er det for mange mestre,  er statusen det er å kunne kalle seg norgesmester i ferd med å bli utvannet? Spørsmålet er blitt reist av klasseklubbkomiteen, et NM-utvalg og dernest styret i Norges Seilforbund.

Spørsmålsstillingen har resultert i et høringsforslag som er sendt rundt til seilforeninger og seilkretser, og høringsfristen, den er i dag – 28. februar.

NYE KRAV. NM-reglene slik de er i dag har krav til deltagelse i de ulike NM-kategoriene, men høringsforslaget inneholder også krav til geografisk spredning på deltagerne.  Forslaget, som skal ha gyldighet fra og med 2014, går ut på at deltagerne i et NM skal komme fra minimum tre seilforeninger og to kretser for at mesterskapet skal få status som NM.

NM-utvalget foreslo fem seilforeninger og tre kretser, men dette valgte NSF-styret å moderere.

Innen dagen i dag må det gis tilbakemelding på høringen, og NSF har som mål å styrebehandle forslaget i sitt styremøte i midten av mars – før seiltinget.

IKKE NYTT. En slik NM-debatt er ikke ny. SeilNorge har tradisjonelt vært delt i to når det gjelder synet på NM-enes funksjon. En gruppering mener at det skal innebære en høythengende status å kunne titulere seg som norgesmester, mens den andre mener NM-ene er viktige for å holde liv i lokale miljøer og klasser rundt om i landet.