Norgescup 2A i Asker

Følg norgescupen på internett!

Følg norgescupen på internett!

Joller skal trackes, bilder publiseres og nyheter skal løpe – det er duket for en interaktiv norgescup i Asker.

Publisert Sist oppdatert

Mens seilerne om bord i de 170 båtene som hittil er påmeldt – hittil fordi arrangørene i Asker vet av erfaring at det alltid kommer noen til i siste liten – finner veien til morgendagens norgescup i Asker, forbereder arrangørene seg på å lage en norgescup som er litt annerledes.

Båtene i RS Feva- og Zoom8-klassen vil bli utstyrt med trackere – på hver sin dag – slik at de kan følges på internett mens seilasene pågår. I etterkant vil seilerne kunne «spille av» seilasene på nytt,slik at de kan se og erfare hvor de vant eller tapte på banen. Norges Seilforbunds sportssjef, Jan Steven Johannessen, og Per Christian Bordal vil forsøke å forklare hva som skjedde og hvorfor det gikk som det gikk i en seanse etter seilasene.

Asker Seilforening vil også forsøke å gi løpende informasjon på nettet om hva som skjer ute på banen og i arrangementet i form av nyheter, bilder og kommentarer.

#NCASKER. Arrangørene håper også å engasjere alle som følger arrangementet til å bidra med bilder og inntrykk. Det kan de gjøre ved å benytte mobiltelefonen og App’en Instagram,

– Ved å såkalt hashtage alle bildene med #ncasker og publisere dem via Instagram, vil alle bildene som har denne tag’en bli publisert på regattaens nettside. På den måten håper vi på å få en fyldig tropp av fotografer og et stort utvalg bilder som vil bidra til å levendegjøre regattaen og gjøre det morsomt for alle å følge med, sier Hans Petter Jensen.

Regattaen benytter Sail Race System som er verktøyet som benyttes for å gjøre regattaen til en internettbegivenhet.

Følg norgescupen i Asker