FjordSailing Shetland Race 2013

Cato Zahl Pedersen klar for Shetland

Cato Zahl Pedersen klar for Shetland

Etter et par års pause fra seilingen er Cato Zahl Pedersen fra Nesodden igjen klar for regattabanen.

Publisert Sist oppdatert

I år satser han og mannskapet på FjordSailing Shetland Race og de har leid fjorårets vinnerbåt, en Dehler 41.

FjordSailing Shetland Race har et bredt felt av både norske og utenlandske seilere, ikke minst fordi 1000 MileRace i år er en del av regattaen. Det kommer båter fra Nederland, Sverige, England, Tyskland og Frankrike til startlinjen for nordsjøklassikeren. 1000 MileRace er også en del av SEILmagasinets Shorthanded-ranking.

OVER 40 BÅTER. Så langt er 31 båter påmeldt, og regattakomiteen regner med at en håndfull til kommer til frem til start 19. juni.

En seiler på startlinjen i Bergen med mye erfaring fra internasjonal idrett og ekspedisjoner er Cato Zahl Pedersen.

– Jeg har hatt lyst til å seile Shetland Race i mange år. Nå har jeg hatt et par års pause fra seiling, så da Rune Werner, min makker fra tidligere Watski Skagerrak TwoStar, spurte om vi ikke skulle seile den i år, passet det veldig bra, forteller Pedersen.

FLERE ASPEKTER. De blir i alt seks seilere om bord, og de har leid inn en Dehler 41 fra FjordSailing. Den samme båten vant i fjor overall med mannskap fra NORsteam Vest. Pedersen er et konkurransemenneske og legger også listen deretter. De har som klart mål å hevde seg i teten.

– Vi skal ha en samling nå snart for å legge en plan. Det er flere aspekter ved FjordSailing Shetland Race som er tiltrekkende: Det er en lang seilas, samtidig som den ikke krever altfor lang tid, den har en utfordrende organiseringsbit, spennende vær og ikke minst er det moro at vi kommer til et helt nytt land, sier Cato Zahl Pedersen.

Påmeldingen til regattaen er i år et forenklet system der du melder deg på via SEILmagasinets påmeldingssystem og betaler før regattastart.