Seilmakeren Doublehanded 2013

Timeglasset renner ut

Timeglasset renner ut

Er du påmeldt innen midnatt 10. mai, har du sikret deg en plass i en særpreget og vakker regatta.

Publisert Sist oppdatert

48 lag har til nå gjort det, funnet seg en plass på deltagerlisten til Seilmakeren Doublehanded 2013. Det er færre enn i fjor – da var det 56 – men arrangøren håper likevel at det tallet skal kunne overskrides før påmeldingsfristen løper ut.

Og i 2011 – da var det 60 – og det er et tall arrangøren drømmer om å runde når det gjelder årets regatta,. Og med snaue to døgn igjen til påmeldingsfristen går ut, er det fortsatt mulig.

– Det er alltid noen som venter til siste stund, sier Kjetil Skog i foreningen.

VAKKER OG ALLSIDIG. Selv kaller Askøy Seilforening regattaen for en av Norges vakreste, og farvannet seilerne skal forsere går vitterlig i en natur og et område som turister valfarter for å besøke. I Seilmakeren Doublehanded kan seilerne nyte naturopplevelsen mellom Bergen og Florø, samtidig som konkurranse-genet og personlige egenskaper for de to om bord blir utfordret. Regattaen honorerer kreative og strategiske veivalg med hensyn til å komme fortest til mål, og den krever navigasjonskunnskaper og sjømannskap.

– Mange seiler nok for å vinne, men for langt de fleste tror jeg seilasen representerer en stor opplevelse på mange andre plan enn kun det konkurransemessige. Regattaen har store elementer av eventyr i seg, og det er av en type regatta som skaper historier, og i så måte er den i slekt med mange av de mest populære franske shorthanded-regattaene. Der er «alt det andre» – seilernes opplevelser – vel så viktig som selve konkurransen, sier Morten Jensen i SEILmagasinet.

Bladet har fulgt regattaen fra starten for ni år siden med tracking av seilerne og løpende fortellinger og nyheter om begivenhetenes gang – mens de har pågått. Det vil de gjøre også i år.

ÅRETS ROOCKIER. Seilerne som har fullført Seilmakeren Doublehanded tre, seks eller ti ganger, får tildelt et spesielt flagg de kan henge i akterspeilet under seilasen – for å markere hva de har på sin seiler-CV. Kanskje gir det dem et psykisk overtak på konkurrentene også?

– Nytt av året er at SEILmagasinet foruten å dele ut deltagerflaggene til de som har fullført mange ganger,  også vil gi en liten en ekstra honnør til den eller de beste seilerne i hver klasse som fullfører Seilmakeren Doublehanded for første gang; kall det en liten oppmerksomhet til årets «roockier», sier Jensen,

– Vi håper alle som til nå har nølt med å melde seg på, benytter sjansen til å være med i den opplevelsen som Seilmakeren Doublehanded er, sier Kjetil Skog, som selv er påmeldt og skal delta i en Hanse 341.

Du kan lese mer om Seilmakeren Doublehanded 2013 på regattaens nettside og bla deg bakover i regattaens historie og gjenoppleve både historiene, trackingen og resultatene fra tidligere års regattaer. Melde deg på kan du også gjøre på den siden.