Skal du delta i Watski Skagerrak TwoStar 2013?

Timeglasset renner ut

Timeglasset renner ut

Det er bare seks sikre plasser igjen på offshore-banen i Watski Skagerrak TwoStar.

Publisert Sist oppdatert

Timeglasset er i ferd med å renne ut dersom du ønsker å delta i Watski Skagerrak TwoStar.

– Vi har 70 satellitt-trackere i bestilling hos Yellowbrick. Disse er vi sikret, men litt avhengig av hva som skjer på tracking-fronten ellers i verden, kan vi muligens skaffe noen til, sier Stian Aakre i Fredrikstad Seilforening, som har tracking-ansvaret på offshore-banen under Watski Skagerrak TwoStar, som starter 13. juni.

FØRST TIL MØLLA. Per i dag er 64 båter påmeldt, hvilket vil si at det kun er seks sikre plasser igjen, og disse vil bli delt ut etter først til mølla-prinsippet. Dernest vil tracker-lageret til Yellowbrick avgjøre om det er rom for flere.

– Så har du planer om å delta, bør du reagere som snarest, mener Aakre, som også sier at de vil gjøre hva de kan for å få flere trackere dersom det viser seg å være behov for flere.

– Men noen garantier om det, kan vi ikke gi, sier han.

MÅL OM 100+. På coastal-banen, som trackes etter et annet system (GSM-tracking), er det ingen begrensninger med hensyn til antall deltagere. På den banen er det per i dag 26 deltagere, og det er plass til mange flere.

Det er også lavere kompetanse- og sikkerhetskrav på den banen, og når Fredrikstad Seilforening sterkt ønsker å runde 100 deltagere totalt i regattaens 10-årsjubileum, tror arrangementsleder Jon Egil Johnsen at det er på coastal-banen at antall deltagere vil øke mest.

– Vi har besluttet å forlenge påmeldingsfristen fra 3. til 9. juni slik at vi skal kunne fange opp alle etternølere og tvilere, sier Johnsen, som håper at Færderseilasen skal gi mange inspirasjon til å seile mer og søke nye utfordringer.

NY FRIST. Og 9. mai – det er søndag i Færder-helgen hvor alle er kommet hjem og kan se fremover igjen. Fristen løper eksakt ut søndag 9. juni kl 23:59.

Påmelding skjer på Watski Skagerrak TwoStars egen nettside.

– Med frist 9. juni har vi tre dager å områ oss på når det gjelder å få alle måltall på plass og alt det foremelle i orden før regattaen starter, sier Jon Egil Johnsen i Fredrikstad Seilforening.

– Det er bare tiden og veien!