Watski Skagerrak TwoStar

Watski sier takk for seg etter 10 år

Watski sier takk for seg etter 10 år

Etter ti år som hovedsponsor har Watski AS gitt Fredrikstad Seilforening beskjed om at de har valgt å trekke seg som hovedsponsor.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, dessverre har vi valgt å gjøre det, sier Helge Mørck i Watski AS.

– Vi må vurdere nøye hvordan markedsføringskronene våre benyttes. Nå har vi prioritert midler til Watski Skagerrak TwoStar i 10 år, og det har vært vellykket både for arrangøren og oss.

Tilsammen ca. 2,5 million kroner har utstyrsfirmaet brukt på regattaen i løpet av de 10 årene de har vært med.

LEIT. – Vi synes selvfølgelig det er leit at Watski AS velger å avslutte samarbeidet med oss. Dessuten er vi svært takknemlige for de årene de har vært med oss, sier Jon Egil Johnsen, leder i Fredrikstad Seilforening og regattasjef i årets utgave av Watski Skagerrak TwoStar.

Han forteller at foreningen nå vil se seg om etter en ny hovedsponsor som de forhåpentlig kan samarbeide med i de neste 10 årene av regattaen, som nok vil bli hetende Skagerrak TwoStar, men med et annet og nytt navn foran.

STARTET FLERE REGATTAER. Da Watski Skagerrak TwoStar ble introdusert i 2004 ble det umiddelbart en suksess, og med et begrenset antall deltagere, ble det for første gang i Norge lange ventelister på å delta. På det mest talte ventelisten over 50 lag, og rekorden er ca. 140 startende lag.

For Watski-kjeden var oppmerksomheten regattaen fikk så verdifull at firmaet selv tok initiativ til at tilsvarende regattaer ble startet i både Sverige og Danmark. Der har de vært – og er fortsatt – sponsor for Watski Baltic 2star og Watski Kattegat 2star, som nå er blitt til arrangementer med flere deltagere enn hva den norske originalen kan skilte med.

– Kommer dere til å fortsette sponsoratene i disse regattaene?

– Det vet jeg faktisk ikke. Beslutningen om slike sponsorater ligger nasjonalt hos Watski i hvert land. Jeg vet heller ikke hvilke avtaler de har med arrangørene der, sier Helge Mørck  til SEILmagasinet.

Du kan for øvrig lese en stor reportasje om Watski Skagerrak TwoStar i SEILmagasinets sommernummer, som er i handelen nå.