Zhik Skjæløy OneStar

Det første dusinet fullt

Det første dusinet fullt

De første 12 er påmeldt til den store soloseilas-dysten på Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

OneStar – med ulike sponsornavn foran – har en historie tilbake til 2005 – da regattaen ble arrangert for første gang med Simrad foran. Den gangen skulle regattaen være den store styrkeprøven for seilere med ekte hår på brystet, og den gikk over flere døgn i høstmørket. Det ble imidlertid i tøffeste laget, og deltagelsen sank – og regattaen forsvant.

I 2012 – godt inspirert av suksessen til vestlendingenes lettere variant, Bergen Singlehanded, som samler over 60 deltagere og er blitt landets største soloseilas – ble det blåst nytt liv i OneStar – da med navnet Zhik Skjæløy OneStar. Konseptet var en dagsseilas der løpet ble bestemt etter forholdene. 39 seilere stilte til start.

FØLG DRØMMEN. 14. september er det duket for en ny runde, og per i dag har 12 seilere meldt seg på. Blant dem er en av de to klassevinnerne, Geir Begby fra Fredrikstad.

Se deltagerlisten.

– Vi oppfordrer alle med drømmen om å seile alene i regatta, mer eller uten spinnaker, stor eller liten båt, til å melde seg på, heter det i innbydelsen til regattaen.

Foruten utfordringene som venter på sjøen, legges det opp til premieutdeling med grillfest om kvelden etter seilasen. Arrangørene, Fredrikstad Seilforening og Shorthanded Sailing Norway, håper i år å sette ny deltagerrekord og nærme seg den vestnorske deltagelsen.

ØKENDE INTERESSE FOR SOLOSEILING. Etter at mellom to og tre tusen norske seilere i de senere årene har forsøkt seg på doublehanded-seiling, ser det ut til at det å se hva man kan få til helt på egenhånd, er blitt det neste steget. Henri Lloyd Bergen Singlehanded er blitt en stor suksess, og til årets regatta (7. september) er det allerede påmeldt 36 seilere.

Se deltagerlisten.

Nå planlegges det også en regatta i Bodø (7. september).

I Danmark er det også stor interesse for soloseilasen «Sølvroret - Havets jermand», som kan skilte med nærmere 80 deltagere foreløpig. Lars Petter Karlsen (Fredrikstad) og Trond Evensen (Tønsberg) er to norske seilere som skal delta. De stiller med henholdsvis en Seascape 27 og en Dragonfly 28.

Se deltagerlisten.