NM 12,5 KVM

Gull for 8. gang

Gull for 8. gang

Roy Johannessen fra Risør ble norgesmester i 12,5 kvm for åttende gang – og for tredje år på rad.

Publisert Sist oppdatert

Det skjedde i 2011, i 2012 og det skjedde i år; Roy og Wenche Johannessen vant NM-tittelen i den tradisjonsrike 12,5 kvm-klassen. For Roy var det 8. gang, mens Wenche har vært med å vinne syv ganger.

MISSET I SISTE SEILAS. Men det skjedde ikke uten konkurranse og kamp, for lenge så det ut til at mesterskapet i år skulle gå til Mikkel Thommessen og Svenn Lundberg, som seiler for henholdsvis KNS og Risør. De ledet før siste seilas, men en tjuvstart med påfølgende diskvalifikasjon ble utslagsgivende – ikke minst fordi Roy og Wenche Johannessen vant siste seilas. Det brakte dem ett poeng foran Thommessen og Lundberg.

Marius Maaseide og Elisbeth Ringdal fra arrangørforeningen Ålesund tok bronsemedaljene.

VARIERENDE FORHOLD. – Vi er glade for den store oppslutningen om årets NM, som hadde totalt 24 deltagende båter med 52 seilere fra hele seks seilforeninger og fire seilkretser, skriver Peter L. Larsen, tidligere president i Norges Seilforbund, men som under mesterskapet var pressekontakt, i en pressemelding.

Han forteller at forholdene var varierende med svak vind tidlig på dagen og påfriskende etter hvert.

BÅTER FRA VIETNAM. Selv om 12,5 kvm-eren er en tradisjonell klasse, tegnet av Christian Jensen fra Asker i 1929 – for 84 år siden – er det en klasse med tilgang av nye båter. Det bygges nye 12,5-ere i Vietnam og de første ble levert i 2009. Nå er det seks nybygde båter i feltet av 12,5-ere, og under årets mesterskap tok de beste Vietnam-båtene 2., 4. og 6. plass.

I SEILmagasinet 7/2013, som kommer i salg i begynnelsen av september, kan du for øvrig lese mer om historien bak de Vietnam-bygde norske klassikerne.