Søk i arkivet

Foto:

Kite-NM i MossSuveren seier til Christian Juell

Ingen kunne true Christian Juell i det første norgesmesterskapet i kite-race.

Friske vindforhold og 20 kitere på startlinjen ga en fartsfylt fest da det aller første norgesmesterskapet i kite-race ble avholdt i Moss. Det ble tidlig ganske klart hvem som skulle dra av sted med NM-tittelen. Christian Juell fra Drøbaksund var i en klasse for seg og vant alle de seks innledende serieseilasene.

FEM TIL FINALEN. Bak ham var det jevnere, og  til finaleseilasene fikk Juell følge av fire seilere til: Sjur Sannerud [Moss], Petter Olstad [Moss], Marius Coucheron [Trondhjem] og Sondre Walberg [Moss].

Finalen foregikk utenfor Søly båthavn, der Moss Seilforening holder til. Forholdene var strålende med sol og tiltagende vind, og på moloen sto et entusiastisk publikum ringside og fulgte de fartsfylte finaleseilasene.

ACTION. – Kite-racing er en actionrik, spennende og publikumsvennlig sport. Entusiasmen til de begeistrede kite-seilere blant tilskuere tilsier at dette er en seilsport med stort vekstpotensial, skriver Moss Seilforening etter mesterskapet.

Finalen ble seilt etter utslagningsprinsippet. I første finaleseilas møttes alle de fem finalistene. Der røk Sondre Walberg ut. I den andre finalen led Marius Coucheron samme skjebne etter nesten dødt løp med Sjur Sannerud. Dermed sto man igjen med den endelige finalen der det skulle seiles om medaljene.

JUELL MESTER. I medaljefinalen sikret Petter Olstad sølvmedaljen foran bronsevinner Sjur Sannerud. Christian Juell var igjen best og kunne dermed se tilbake på et mesterskap han var først i alle seilasene!

Vinnerne fikk under stor jubel utdelt NM-medaljer av ordfører i Moss, Tage Pettersen, og Torunn Sætre fra Norges Seilforbund. I tillegg vanket det gavepremier fra Raymarine Norge.

Camilla Ringvold fra Færder, som kom på 6. plass i de innledende serieseilasene, ble beste kvinnelige kiter.

BESTE KVINNE: Camilla Ringvold er fornøyd etter å ha blitt best av de kvinnelige seilerne i NM. [SEILfoto: Backlight Studio]. Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen