Ny FRAM?

Express-kjøp av kong Harald

Express-kjøp av kong Harald

Årets Express-seiling har gitt kong Harald mersmak.

Nylig ble en brukt Express fra 1980-tallet kjørt fra Stockholm til Oslo, og den er nå i forvaring og blir tatt hånd om av kong Haralds mannskap og båtmann, Kjell Arne Myrann.

– Ja, jeg har vært og hentet den, og jeg har akkurat oppdaget at det er en hel del å gjøre med den før den bli ship shape, bekrefter Myrann.

Kong Harald har i sommer leid en Express i Oslo Seilforening, og dette har gitt mersmak.

GOD TRENING. – Ja, det har vært moro å seile Express i Oslo Seilforening. Det har gitt kongen god trening i å starte og seile i felt, og det har gitt mersmak. Og i stedet for å chartre en båt, synes vi det er best å jobbe og oppgradere vår egen båt, sier Myrann.

Han sier at det først og fremst er en båt de ønsker å få regatta-trening med, men han legger ikke skjul på at NM i regi av Oslo Seilforening vil være et mål i 2014. Selv er Myrann regjerende mester i klassen, etter at han i lånt båt vant NM i Bergen sammen med Thomas Nilsson, Kjell Inge Heiberg og Kristoffer Spone. I 2014 gleder han seg til å stille i mesterskapet med kong Harald som skipper.

50 BÅTER I NM. Arrangørene håper på at nærmere 50 båter vil delta I Express-NM til neste år og at deltagerrekorden på 46 båter fra 1996 vil ryke.

Hvorvidt den nyervervete Expressen vil bli en i rekken av FRAM-er, er ikke ennå bestemt.

– Jeg vet ikke, sier Myrann og trekker på det…

I så fall står Expressen for tur til å bli FRAM XVII.

Frem til våren skal båten rustes opp, og Myrann forteller at hele undervannsskroget vil bli pusset opp, dekksutstyret vil bli rustet opp og båten vil få nye seil.

– Riggen derimot, den ser bra ut, sier han.