Søk i arkivet

Norgescup i MossVestlandsseilere markerte seg

En lang, seilbar vinter i vest har åpenbart gjort seilerne der godt.

Både i Optimist A og i Laser 4.7 er det seilere fra Ran Seilforening i Bergen som har tatt ledelsen etter første dag av norgescupen i Moss. Av hele 96 seilere i Optimist klarte Eirin Vabø den imponerende serien 4–1-2, og leder med det klassen fire poeng foran svenske Alice Moss.

På tredjeplass understreker Tobias Sandmo Birkeland de vestnorske seilernes styrke i sesongpremieren, som foregikk i strålende sol og lett, variabel nordavind.

– Optimistene var svært ivrige på startlinjen og i de to siste løpene ble mange av de mest ivrige diskvalifisert etter black flag-regelen, forteller Trygve B. Leergaard til SEILmagasinet.

BERGEN OG ÅLESUND. I den rekordstore Laser 4.7-klassen – 30 seilere – har en annen Ran-seiler sikret seg en knapp ledelse. Steffan Bertelsen fikk satt solide 1-3-2 i banken første dag, mens Anna Skaar fra Ålesund igjen bekrefter styrke fra vest ved å ligge poenget bak Bertelsen.

Alexander Dahl-Høgheim fra Ran på 5. plass legger ytterligere tyngde bak den vestnorske innsatsen.

KLAR LEDELSE. I Europajolle er det ikke storfavoritten Lars Johan Brodtkorb som leder. Lite vind fikk ikke sakene helt på glid for ham, for en 7. plass er beskjedent til Horten-seileren å være. Mer fornøyd har derimot Kristoffer Rosmo fra Bundefjorden grunn til å være. Han leder med syv poengs klare margin til Jacob Lepperød fra Tønsberg.

Deretter følger to andre Tønsberg-seilere: Sondre Butler Wang og Håvard Aker. Sistnevnte innkasserte to seire, men misset med en 16. plass – hvilket nok betyr at han rykker frem når det blir mange nok seilaser til at en skal kunne strykes.

DUO FRA RISØR. I 29er har den gode Risør-duoen Tomas og Mads Mathisen tatt ledelsen. De kommer fra RS Feva-klassen og viser at de mestrer 29eren godt –og at seiling i RS Feva representerer en god skole for videre tomannsjolle-seiling. Eric og Hermann Collet er Risør-seilernes nærmeste opponenter.

HJEMME-DOMINANS. I RS Feva er det klar hjemme-dominans. De tre første plassene er beslaglagt av seilere fra Moss, og aller best etter første dag av norgescupen er Tonje Guldvog og Lene Johansen. De regjerende norgesmestrene i klassen, Caroline Heiberg og Marie Bordal er nummer to. Josefine Haakseth og Henrik Bordal ligger på 3. plass.

Og endelig, best av rekruttene i Optimist – i Optimist B – leder Nicolai Jacobsen fra KNS foran klubbvenninnen Fredrikke Foss. Erik Bøen fra Ålesund er nummer tre.

Hvordan resultatene utvikler seg utover dagen i dag kan du følge med på på regattaens nettside, der du også vil finne andre nyheter og Instagram-bilder som speiler forhold og miljøet i Moss.

LETT I DAG OGSÅ. I dag er det igjen meldt solskinn og svak vind fra nord, men stevneledere Per Christian Bordal og Eirik Gulvog har et godt håp om at det blir gjennomført ytterligere tre løp for alle klasser.

Før helgen var arrangørene spent på logistikken, ettersom Moss Seilforening rehabiliterer havneanlegget og brygge-elementer og kjølbåter i opplag legger beslag på arealene på land.

– Deltagerne har vært svært positive og fleksible, så heldigvis fikk vi plassert og sjøsatt alle jollene på en ryddig måte, uttaler Eirik Guldvog.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen