NM 2.4 mR

Bjørnar Erikstad suveren

Bjørnar Erikstad suveren

Bjørnar Erikstads grunnlag ble utslagsgivende i NM for 2.4 mR.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen bombe at årets norgesmester i 2.4 mR ble Bjørnar Erikstad fra Tønsberg. Han er landets ubestridte ener i klassen, og han plasserer seg jevnlig i toppen i verdenscup-regattaer rundt om i verden. Med fire tellende førsteplasser og en annenplass var det allerede før siste seilas klart at han forsvare NM-tittelen sin fra i fjor.

Bjørnar Erikstad vant med det også sitt 7. NM-gull.

TETT PÅ. Men – når det er sagt – ble han fulgt til døren av én konkurrent. Harald Rolfsnes fra Røyken tok hånd om de øvrige første- og annenplassene i NM-serien og endte kun to poeng bak. Han kom veldig skjevt ut i mesterskapet ved å bli disket i første seilas for tjuvstart, men han tok seg deretter mesterlig inn igjen.

Eilert Kamfjord fra Tønsberg Seilforening tok bronsen etter kamp med to blad Huth fra Seilforeningen 1928; Frank og Trond Atle, mens Ola Herje jr. fra Ålesund ble beste lokale seiler på 6. plass.

UTFORDRENDE. Ålesunds Seilforening, som for noen år tilbake arrangerte et vellykket VM i 2.4 mR-klassen, var vertsskap for årets NM, og de hadde sine utfordringer. Opprinnelig skulle mesterskapet gå på Borgundfjorden, men etter halvannen times venting ble hele flåten på 27 seilere slept til Valderhaugfjorden der hele mesterskapet til slutt ble avviklet med seks seilaser.

– Norgesemsterskapet inneholdt store deler av hele vindskalaen, fra blikkstille og venting på lørdagen til tøffe forhold på søndagen, skriver Ålesunds Seilforening på sin nettside.

Man må helt tilbake til 2001 for å finne flere deltagere i NM enn det var nå i Ålesund. I NM i Larvik i 2011 deltok det 36 båter.