Søk i arkivet

Nordland Offshore Race 2014En regatta med rikholdig meny

Det var en salig miks av vind som ble deltagerne i Nordland Offshore Race til del.

Selv om deltagerne i Nordland Offshore Race ble overmannet av vindstille atskillige ganger, viser det seg gang etter gang at det er de beste vinner likevel. For det er neppe noen tilfeldighet at Tobias Juul Johnsen og Kai Linde fra Bodø nå har vunnet sin klasse to år på rad i deres Hunter 27x ved navn VICTORIA. De var arrangørforeningen Bodøs hjemme-favoritter, og de slo til med nok en seier.

SATSET PÅ VIND. – Vi gikk etter mest mulig vind og tenkte ikke så mye på vindretningen, forteller de to til SEILmagasinets utsendte reporter, Janicke Mollerup, om startegien sin.

Det resulterte at de i starten tok en sydligere kurs enn de andre, noe de profiterte på etter hvert.

Det var kontrastene og variasjonene i vind som vil bli husket mest fra årets Nordland Offshore Race, som talte 26 båter. I begynnelsen av regattaen var det først og fremst en utfordring i å komme seg igjennom de vindstille områdene, mens de ute ved Værøy fikk en ikke varslet kuling da de skulle runde. Det satte en av båtene ut på grunn av sjøsyke om bord, mens en annen røk storseilsfallet.

VINNERE FRA TROMSØ. Bak vinnerbåten VICTORIA kjempet Werner Kvalvik og Jon-Roger Myrvoll i sin Albin Cumulus seg inn til 2. plass, mens Roar Eikeland og Fredrik Føre i en Scanmar 345 tok 3. plassen.

I den store klassen fikk Tromsø-seilerne Trond Johansen og Tor Magne Jensen uttelling for å ha seilt så langt for å delta. De vant med Elan 333-en ADA, foran Roar Bårdsen og Trond Danielsen i en Dufour 34 Performance, mens fjorårets vinnere, Alan Eriksen og Peder Pedersen (Hanse 342) tok 3. plassen.

GODT DOKUMENTERT. Hele regattaen ble tracket og hvordan seilerne valgte å seile, kan gjenoppleves ved å spille av trackingen. Regattaen ble også supplert med en rekke nyhetssaker og video-intervjuer, og deltagerne selv var ivrige Instagram-fotografer. Totalen av dette er en regatta som deltagere og tilskuere kan gjenoppleve på regattaens egen nettside.

Signaturen @subconnoisseur (Kristian Weihe) fikk flest likes for sitt bilde av en bakende makker blant alle Instagram-bildene som ble publisert.

FLEST LIKES: Klart for kakebaking om bord! Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen