Søk i arkivet

Foto:

Satser i LaserAsker og Bærum samarbeider

Asker og Bærum Seilforening samarbeider om et felles Laser-lag

Truls Baklid i Asker Seilforening forteller at man i begge foreninger er opptatt av å bygge opp et solid tilbud til de seilerne som er for store til å seile Optimist.

– RS Feva og særlig 29er er fine klasser for dem som vil seile videre med en venn, men vi må også ha et tilbud til dem som vil fortsette å seile på egenhånd, sier Baklid.

EN FELLES TANKE. Samme tanke har man også i naboforeningen Bærum, og derfor vil man i 2015 forsøke seg på å satse på et felles lag for de mest aktive. Eline Flotoft Elnan, Cecilie Baklid og Torstein Langan vil være Askers representanter på laget. Kristine Wilhelmsen, Herman Reiersen, Tarjei Mo Batalden og Martine Thuen blir lagkameratene fra Bærum.

Treneren Frode Jørstad vil utgjøre den faglige tyngden på trenersiden og Bærums klassekaptein, Lars Wilhelmsen, vil være prosjektleder. Asker organisatoriske representant i prosjektet blir Truls Baklid.

Det vil være plass til ytterligere 2-3 seilere på dette teamet. På planen står fem samlinger samt NC-er og NM fast, og det blir nok noe mer også, sier Paul Skrede i Bærum Seilforening.

– I tillegg til dette felles laget kommer foreningene til å samarbeide om å lage et opplegg for dem som trives best i sine respektive klubbmiljøer. Begge seilforeningene er opptatt av å vise at man satser på Laseren, sier Baklid.

MASTER-SEILERE. En viktig ressurs og gode treningspartnere er de mange master-seilerne i Laser som er med på å gi miljøet i foreningene bredde.

– Asker har opparbeidet seg et rykte som et godt sted å seile for master-seilere, og mange har kommet til i løpet av sesongen 2014, sier Truls Baklid.

I standardklassen har det vært opptil 15 seilere på tirsdagsregattaene i Asker i år, og serien ble vunnet av Pål Lindenskov foran veteraner som Finn Hanssen og Morten Lie.

Truls Baklid fremhever den positive effekten det er å ha en rekke positive og dyktige master-seilere i foreningen.

– De representerer en omfattende kunnskapsbase etter svært mange år med konkurranseerfaring. Ikke bare er de trivelige karer å møte på brygga, men de inviterer også til et utvidet samvær med de unge.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen