Flødeseilasen 2015

Fire ordførere stiller til start

Fire ordførere stiller til start

Ordførere skal avgjøre hvilken by som er Sørlandets seilerby.

Publisert Sist oppdatert

Hviken av sørlandsbyene er den egentlige seilerbyen i denne delen av landet?

Den håper seilforeningene Vågsbygd og Lillesand, som arrangerer Flødeseilasen for 10. gang i år, å kunne utrope etter årets regatta. De har invitert ordførerne i sørlandsbyene til å delta og konkurrere, og foreløpig har fire av dem takket ja til å være med.

Ordførere fra Flekkefjord, Kristiansand, Lillesand og Grimstad vil delta når startskuddet lyder 27. juni. Kanskje blir det enda flere?

SAMLET SØRLANDSFLÅTE. Da Flødeseilasen ble startet i 2006, var målet å skape «Sørlandets Færderseilas». Regattaen starter ved Bredalsholmen i Kristiansand og har målgang i Lillesand, og rundt regnet 50 båter har gjerne stilt til start. I år – under jubileumsregattaen – håper man på større deltagelse enn noensinne.

– Vi håper å se en samlet sørlandsk seilerflåte på startstreken, heter det i innbydelsen.

Og med ordførerne i spissen for denne flåten håper man å få til det.

TO KLASSER. Regattaen har både regatta- og turklasse som skal seile nordover langs sørlandskysten, og blir det «godt, gammeldags sommervær» vil det kunne bli en feiende flott medvindsseilas – en skikkelig flødeseilas – fra start til mål. Regattaklassen, som seiler etter NOR Rating, seiler litt lengre enn turseilerne.

Før og etter regattaen loves det sosiale arrangementer.

Syv båter er allerede påmeldt til Flødeseilasen, som går en måned før en annen stor begivenhet i Kristiansand – Tall Ships Races. Og det var for å ha det klart i forkant av dette arrangementet at man ville kåre Sørlandets seilerby.