SYNDEBUKK: Wouter Verbraak er blitt utpekt som syndebukk etter at «Vestas Wind» gikk på grunn og forliste i Volvo Ocean Race.
PÅ REVET: «Vestas Wind» stod fast på revet, men ingen ble skadet og redningsaksjon ble gjort helt etter boka.
ARBEIDSPLASSEN: Situasjoner kan være stresset og arbeidsplassen trang ? slik er arbeidsforholdene for Wouter Verbraak og andre navigatører i Volvo Ocean Race.
ZOOMET INN: Den fatale feilen var at Wouter Verbraak ikke zoomet tilstrekkelig inn på kartet slik at revet de seilte på kom til syne.
FRAKTET PÅ SKIP: «Vestas Wind» ble fjernet fra revet på St. Brandon Island rett før jul 2014 og lastet om bord i et frakteskip som hadde Italia som destinasjon.
REDDET UTSTYR: Mannskapet plukket utstyr av båten straks situasjonen var under kontroll, og fikk dermed reddet mye av det.
Store skader: Det var betydelige skader på deler av skroget, men båten «Vestas Wind» lar seg reparere. Bildet er tatt da båten ankom Genoa i Italia der gjenoppbyggingen vil foregå.
December 19, 2014. Team Vestas Wind salvage operation begins in St Brandon Island - Mauritius.
1. desember 2014: Team Vestas Wind på revet.

Wouter Verbraak måtte gå

At det er navigatøren som har hovedansvar for at båten ikke seiler på land, er neppe kontroversielt. Men har Wouter Verbraak alene skylden for «Vestas Winds» fatale grunnstøting i Volvo Ocean Race?

Publisert Sist oppdatert

Hendelsen har fått konsekvenser for navigatøren Wouter Verbraak, som nå er satt ut av laget. Av hensyn til behovet for en koordinert gjennomgang av hendelsene har mannskapet hatt taushetsplikt, men Seilas har nå snakket med navigatøren.

– Jeg vil gjerne oppdatere deg på situasjonen, sier Wouter, som vi er på fornavn med etter å ha blitt kjent med ham i Oslo, der han lenge bodde med sin norsk kone Kristine og sønnen deres. Nå bor de i England.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER