Seilmakeren Doublehanded 2015

TØFFE FORHOLD: Forholdene ut fra start var bare en forsmak på hva som skulle komme. Lars Petter Karlsen og Vidar Moe i Seascape 27-en SEAYOU taklet forholdene godt.
VANT: Lars Petter Karlsen og Vidar Moe hadde grunn til å smile bredt etter å ha kommet først i mål med feltets minste båt.
FOKKA RØK: Ove Gullbrå viser frem forseilet som røk rett etter at XFRAM hadde startet fra Florø.
REGNTUNGT: Det var skiftende vær under Seilmakeren Doublehanded, men da båtene skulle ut fra pitstop var det ekstra regntungt og blåsete. Her legger Frank Nyheim og Jon Gunnar Heggebø ut fra start, og de var blant de 19 båtene som fullførte.
1. OG 3. PLASS: Karl Otto Book og Kjell Ove Klungrehaug (t.v.) vant i år igjen og feirer seieren sammen med 3. plass-vinnerne Njaal Thorbjørnsen og Morten Ådland. Klungrehaug har som den eneste fullført samtlige Seilmakeren Doublehanded som er blitt ...
DELTAGERFLAGG: Med årets seilas har Knut Erik Hjorth (til venstre) fullført 10 av 11 Seilmakeren Doublehanded. Mats Myhrmehl og Ole Eirik Lerøy (med blått flagg) har fullført fem seilaser mens Frank Nyheim og Torvald Fossestøl har kommet i mål i tre ...
REGATTASJEF: Torbjørn Halvorsen (t.h.) loset nok en gang Seilmakeren Doublehanded i havn. Rolf Erik Hoff hjelper ham ut med startbøyene.
KLASSEVINNERE: Johan Reinboth og Inge André Utåker seilte inn til seier med knappest mulig margin i den største klassen med sin First 40.7 AMARYLLIS. 31 sekunder var de foran nestemann.
_DSC1489_31737

Hodestups ut i mørket

Mørket, regnet og vinden ble den største bøygen i Seilmakeren Doublehanded 2015.

Publisert Sist oppdatert

Da seilerne begynte å gni søvnen ut av øynene rett over midnattstider, våknet de brått etter å ha hvilt seg noen timer i pitstop i Florø. Vinden pep i riggene til båtene som lå fortøyd i havnen, og et tungt skydekke gjorde det ekstra mørkt. Sjøen pisket seg hvit selv inne i havnebassenget i Florø, og når noen kikket på vindmåleren om bord, kunne de lese 14–15 m/sek. Noen påstår at de også så 18-tallet.

Deltagerne i Seilmakeren Doublehanded begynte å lure på hva de skulle gjøre.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER