RUNDT NORDPOLEN: Francois Gabart vant nylig Transat Jacques Vabre i sin Ultime-trimaran, og kanskje vil vi se slike båter jakte på rekorden rundt Nordpolen?
VIL TA REKORDER: De nærmeste årene vil Francois Gabart ha fokus på å slette gjeldende rekorder rundt om i verden.
TIL ÆRE FOR NANSEN: Olivier Pitras har satt opp Jules Verne-trofeets motsats i nordområdene ? til ære for Fridtjof Nansen.

Seilas til Nansens ære

Vendee Globe-vinneren Francois Gabart er i vinden, og da han og ekspedisjonsseileren Olivier Pitras møttes i Stavanger i høst snakket de om en ny rekordseilas rundt Nordpolen.

Publisert Sist oppdatert

Møtet fant sted i Stavanger Museum og det var fullt hus. De to globetrotterne fortalte begge om sine prosjekter – og fremtiden.

Nylig la Francois Gabart ytterligere en alen til sin vekst da han sammen med co-skipper Pascal Bidégorry, navigatøren på Dongfeng-laget i årets Volvo Ocean Race, nylig vant regattaen Transat Jacques Vabre fra Le Havre til Itajai, Brasil i den splitter nye 100 fot store trimaranen «Macif». De neste årene skal han sette rekorder på de klassiske distansene og vinne så mange regattaer som mulig. Det er målet hans. Kanskje også en planlagt nykommer over en klassisk distanse.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER