Færderseilasen 2013

DRØMMEBILDET: Dette er antagelig selve drømmebildet av hvordan en Færderseilas skal arte seg; passe vind, sol og glitrende sjø.
BETRAKTEREN: Færderseilasen oppleves på mange måter fra ulike posisjoner, og det er summen av opplevelser som bestemmer deltagelsen i fremtiden.
NATUROPPLEVELSER: Færder?n byr på nærhet til naturen og naturkreftene, og det i seg selv er en opplevelse ? i kontrast til kontor-hverdagen.
SAMHOLD: Færderseilasen gir en opplevelse av samhold og samhandling, og så lenge den er av denne sorten, frister den til gjentagelse.
KOMMERSIELT: Færderseilasen er en viktig arena for dem som har noe nytt og vil vise seg frem. Katamarantypen Marström 32 ble seilt for første gang under årets Færder.
PÅ REKKA: Langt de fleste deltagerne i Færder’n opplever seilasen fra rekka. Og skal det være moro å være ballast. må man ha noe å snakke om. En app på mobilen som viser hvordan man ligger an, hadde vært et ypperlig samtaletema.
IKKE BARE KOS: Langt fra alle oppsøker Færder’n for å få en koseseilas. Det finnes også mange sportslige beveggrunner for å delta.

Være eller ikke været

Deltagerantallet i Færder’n har sunket i de senere årene, men årets opplevelse bør kunne bidra til å snu denne trenden – takket være været.

Publisert Sist oppdatert

Det er blitt avholdt atskillige komitémøter, forslag er blitt fremmet og mer eller mindre artige påfunn er blitt akseptert og prøvd – eller puttet i skuffen. Hodebryet til Færderseilas-arrangøren KNS har vært den synkende deltagelsen – en trend som har vedvart i noen år nå – og under planleggingen av årets seilas er det blitt lagt mye energi i å snu trenden og øke antall deltagere igjen.

– Målet vårt er å komme opp i et firesifret antall deltagere igjen, uttalte generalsekretær Jan Erik Næss i vinterens forberedende fase.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER