skjermbilde20160610kl.09.57.24

Færder’n har alt startet. TurGlede på vei

Det virker som de fleste TurGlede-deltagerne velger å starte tidlig.

Publisert Sist oppdatert
VIND: Vindmåleren på Steilene viser vindens utvikling.

Alt kl 0730 var første båt over startstreken ved Kavringsand, helt inne i bassenget mellom Hovedøya og Aker Brygge.  Første båt har alt passert Søndra Langåra, og vil rekke sen lunsj i Horten. Sweden Yacht 34, «Comfortable Numb» med Espen Bakke som skipper holder 7,5 knop, noe som kan tyde på at også strømmen er med å hjelpe. «Comfortable Numb» vil helt klart bli første båt i Horten.

Første båt over startstreken var «Elise», en norskbygget Polo. Skipper Jo Annar Sveen har ikke dårlig tid, å seiler behaglige 4,5 Knop. Kl 09.45 har 24 båter krysset starlinjen. TurGlede seiler en bane på bare 26 nautiske mil. 

Det løyer og blir varmere

Båtene med tidlig start får helt klart mest vind. Statistikken på Steilene viser en fallene tendens. I natt var vinden oppe i 12 m/s, men ligger nå på 6,6 m/s, med 9,4 i kastene.

Temperaturen er noe helt annet enn for en uke siden. Kl 06.00 i dag var det bare 9 grader. Temperaturen er heldigvis på vei opp. Kl 0945 er den på 11 grader på Steilene.

Ute på Færder blåser det nå 10,2 m/s, og temperaturen er på 10,5 grader. Vannet ligger nå på 15 grader. Høyere enn i lufta.

Vinden både i Oslofjorden og Færder er fra nord-nordøst.

Hjelp av strømmen

Vinden blåser vannet ut av fjorden. Akkurat nå er tidevannet på vei opp. I Oslo er det høyvann kl 11:04. Etter dette vil strømmen ut av fjorden øke frem til kl 16.11 når det er lavvann i Drøbaksund. 

Følg med på Seilas

Vi er ute med to reportasjebåter, og skal legge ut en videorapport to ganger i timen. Du kan følge TurGlede på tracking her. 

VIND: Vindmåleren på Steilene viser vindens utvikling.