Finnjollen

MASTERE: Petter Fjeld (t.v.) og Ola M. Johannessen var norske deltagere under master-VM i Finnjolle som samlet 341 seilere.
SPURV: Med sine 83 kilo føler Magne Klann seg som en spurv i Finnjollen til Anders Pedersen. ? Etter to minutters seiling med pumping siler svetten. Jeg puster som en hval, rapporterer han fra sin prøvetur med jollen.
I 2018: ? I 2018 stiller jeg i master-VM igjen, og da i klassen superlegend for dem som er 80 år og eldre, sier Ola M. Johannessen.
TRENER: Peer Moberg er treneren til Anders Pedersen. Han har selv to OL i Finnjolle bak seg ? og OL-bronse i Laser ? og vil være en god støtte for den norske seileren.

En jolle for mannfolk

Finnjolle er en tøff og hard jolle, og for ekte mannfolk er det en jolle du lever hele livet med.

Det blåser knappe fire sekundmeter nordavind i Drøbaksundet, og jeg henger det jeg makter i Finnjollen til Anders Pedersen. Jeg er vant med Laser og Express, og denne båten er så tung og solid at den nesten gir mer assosiasjoner i retning Express. Jeg kaster meg litt bakover for å kjenne på responsen, men det er nesten ingen. Jeg føler meg som en spurv med mine 83 kilo.

Likevel er det en nydelig båt å seile. Den er balansert og fin med passe trykk på roret, og jeg kjenner at kreftene går rette veien. At den er trimmet inn av en av de beste i verden, hjelper sikkert godt. Cockpiten er stor og bred og passer menneskekroppen ganske godt. Det er jo mer enn man kan si om Laseren, som man må ri med strake knær og med kanter som gir blåmerker både i legger og lår.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER