Søk i arkivet

SOLID: Kristian Ruth seilte solid under første dag av OL, men en tjuvstart ødela.
SOLID: Kristian Ruth seilte solid under første dag av OL, men en tjuvstart ødela. Foto:

OL i RIOKjempeforhold og offensive nordmenn

– Vi er offensive og kamplystne. I dag er det meldt 15–20 knop vind fra samme retning som i går, sier Jan Steven Johannessen, minutter før seilerne legger ut på banen nå i dag.

Vindforholdene for dagens seilaser, som starter klokka 18:00 på TV2 norsk tid ser flotte ut. Værvarselet lyder på sørlig vind med 15–20 knops vind.

– Anders Pedersen, som skal i ilden i Finnjolle på TV-banen i dag (kl 18:00), er i fyr og flamme og gleder seg enormt. Det er veldig god stemning i leiren og vi har det fint sammen med roerne. Det er mye latter og gjensidig motivasjon, sier Johannessen til Seilas, rett før han stikker ut i coach-båten..

Og det at roerne nettopp kvalifiserte seg for finalen i dobbeltsculler, gir trolig ytterligere motivasjon til de norske seilerne og romkameratene..

Bunnsolid seiling av Kristian Ruth

– Det Kristian viste på banen i går, var bunnsolid og svært lovende. Tjuvstarten var hårfin og han seilte fort og riktig. Ifølge treneren hans, Anton Garotte, stemte alt – det var bare starten som var skåret i gleden. Kristian satser for fullt i dag også. I dette feltet er alle så gode, så er man forsiktig, detter man fort ned på 20. og 30. plasser, og det sparer vi ikke på, sier den norske OL-lederen.

Han minner om at Ben Ainslie tidligere vant OL-gull etter å ha blitt disket og fått en dårlig seilas første dag.

Også Maria Mollestad har noe i ermet

Også Maria Mollestad viste at hun kan ha noe stort på gang. Hun var flere ganger topp 5 i går og kunne ha blitt det i mål også, om ikke en plastpose hadde satt seg fast på kjølen.

– Hun måtte stoppe helt opp og bakke seg fri fra plastposen, og da falt hun fra 5. til 10. plass i mål, sier Jan Steven Johannessen, som er Marias trener i OL.

TV og Tracking

Seilasene kan følges på TV2, men du kan i tillegg også følge trackingen av alle seilasene.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen