Golding opp på andre
Golding opp på andre
20061102 Copyright image 2006©LOW RESOLUTION ONBOARD IMAGE, ONLY SUITABLE FOR WEB USE.Free for editorial use image, please credit: Kojiro ShiraishiKojiro Shiraishi (Spirit of Yukoh) on leg 1 of the VELUX 5 Oceans solo round the world ...
Golding opp på andre

Golding opp på andre

De fire første båtene i Velux5oceans har nå passert ekvator og engelskmennene har fått opp dampen.

Publisert Sist oppdatert

Mike Golding seilte i går kveld forbi Kojiro Shiraishi som har seilt overraskende bra i sin gamle båt. Golding har også tatt litt inn på Bernard Stamm i tet, men bare 20 n.mil det siste døgnet. I følge Thomsen har Golding flattens raskeste båt mens Shiraishi er sjanseløs med fast kjøl og vannballast. Det har skapt bry for japaneren som bruker mye tid med å fylle/tome vannballast tanker gjennom stillebeltet.

Thomson har det siste døgnet seilt fortest av alle. Faktisk så fort at han har satt 24 timers rekord i Velux5oceans med 346.4 n.mil som gir en snittfart på 14.4 knop.

Golding ligger 364 n.mil bak Stamm, mens Thomsom har 623 mil til ledende båt. Golding har nå seilt 1/3 del av etappen, men det er hele 7789 n.mil før de er i mål etter i Fremantle, Australia.