Hjemmeseier i Terne-NM

Bjørn Hestangen og fokkeslask Hanne Kristensen fra Kragerø tok i helgen gull i Norgesmesterskapet etter overbevisende seiling. Med to tredjeplasser som dårligste enkeltplasseringer, var det ingen som kunne tukte dem.

Både vær og vindforhold var på arrangørenes side da Kragerø Seilforening i helgen gjennomførte nok et vellykket Norgesmesterskap for Kragerøterner. I et håp om å øke deltagelsen, hadde Terneklubben fått aksept fra Norges Seilforbund om å redusere mesterskapet fra tre til to konkurransedager. Det ble derfor en større utfordring for KSF å gjennomføre et godkjent mesterskap. I NM er det nemlig et krav om at fire seilaser må være gjennomført for å kunne kåre en mester.

Den egenskapen å kunne forsere gjennom feltet etter en tabbe, og kunne oppnå gode resultater gjennom et helt mesterskap, er det ikke mange som har. Bjørn Hestangen har denne egenskapen, noe som gjør ham til en verdig vinner. I terneklassen er det god bredde i toppen, noe fem forskjellige vinnere av de seks seilasene viser.

24 deltagende terner var kanskje litt under målsetting, men ekstra hyggelig er det at fem forskjellige Seilforeninger var representert i mesterskapet. På forhånd var det nok Skåtøy Rundt vinner Roger Karlsen og Øyvind Ingebretsen fra Brevik som var de største favorittene, med Bjørn Hestangen fra Kragerø som største utfordrer. Kragerøbåten, med brødrene Sjur og Erik Holm Hartvedt var det også stilt visse forventninger til. Etter første dag var det nesten dødt løp mellom Bjørn og Øyvind, som med en 1. plass og to 2. plasser hver, var i en klasse for seg. Bjørn hadde et lite overtak da han hadde en 3. plass mot Øyvinds 6.plass som en eventuell ”stryk seilas”. Etter nok en 1. og 3. plass dag to, var det ingen som kunne tukte Bjørn Hestangen og Hanne Kristensen. Sølvet gikk til Øyvind Ingebretsen og William Hansen.

Roger Karlsen og Trine Vik måtte nøye seg med Bronse sammenlagt. Sjur og Erik Holm Hartvedt seilte også meget sterkt dag to. I første seilas ledet de lenge, men måtte nøye seg med en 3. plass. I andre seilas var de helt overlegne og vant klart. For dette ble de belønnet med en 4. plass sammenlagt. Sølvpokalen til ”Else Klems minne”, som går til beste rorkvinne, ble nok en gang vunnet av Marianne Skotmyr, men årets beste juniorbåt, med Elisabeth Borg Baardseth, kan på sikt bli en stor utfordrer.