Kongen var først i mål, men tapte på korrigert tid

VM i IMS klassene fortsatte fra Hankø igår med den lange havseilasen. «Fram XV» var i mål allerede rett etter midnatt, men ble bare nr. 6 på korrigert tid.

De 41 båtene som startet fra Hankø fikk en frisk seilas, Klasse 1 til runding av Jomfrulands Rev, mens de minste båtene i klasse 2 rundet Rakkebåene utenfor Larvik. Deretter gikk løpet for begge klasser til Persgrunnen i havet utenfor Grebbestad på den svenske vestkysten, før båtene i løpet av natten kom i mål ved Hankø. Idag blir det landligge og hviledag for seilerne, før VM fortsetter imorgen med nye baneseilaser.

Kong Haralds «Fram XV» brukte 13 timer 29 minutter på den lengste banen, men da tidene skulle korrigeres holdt det ikke til bedre enn 6. plass for Kongen som derved falt ned på 4. plassen sammenlagt 3/4 poeng bak svenske «Du Soleil», Ingvar Hertzman, som seiler en IMX-40. Vinner av seilasen ble den tsjekkiske båten «Bohemia Express» med Evropska' Vodni Doprava som måtte tåle diskvalifikasjon fra tirsdagens andre seilas og som derved ligger på 6. plass sammenlagt til tross for 2. plasser i begge de to andre baneseilasene. Leder mesterskapet gjør tyske «Beluga Team» Christian Plump som med 2. plass i havseilasen har god margin til «Alfa Romeo» Jani Lehti, FIN som ble nr. 3 i havseilasen.

Sverre Valeur med «Team Bergen» ble nr 4. i havseilasen og er nest beste norske båt i sammendraget med 5. plass, men Iens Ludvig Høst i «Færder» ble nr. 8 både i havseilasen og i sammendraget. Blant de seks første båtene i sammendaget er tre av typen Grand Soleil 42R med plasseringene 2, 5 og 6. Det er IMX-40 på 3. og 8. plass.

I klasse 2 ble det svensk seier i havseilasen da «Ski.it», en First 36.7 som var inne omtrent samtidig med «Fram XV» vant klassen. «Chinook» Johann Friedrichsen GER kom på 2. plass og leder sammenlagt, mens det ble norske båter på 3, 4 og 5. plass, «Hyak» Paal Kragerud foran «Aiming First»   Trond Kristensen og «Felicia IV» Eirik Brekke. Sammenlagt ligger  disse på henholdvis 5, 3 og 6. plass.