«Foncia» vant
«Foncia» vant
«Foncia» vant
SAILING - TRANSAT JACQUES VABRE 2007 - PROLOGUE - LE HAVRE (FRA) - 27/10/2007PHOTO : GERARD CAZADE / DPPI OPEN 60 SAFRAN / SKIPPER : MARC GUILLEMOT (FRA) WITH CHARLES CAUDRELIER (FRA) - WINNER PROLOGUE
«Foncia» vant

«Foncia» vant

Stillebeltet stoppet «Ecover», og den nye Farr-båten « Fonica» var raskest inn til mål under Jacques Vabre.

Publisert Sist oppdatert

Det var Michel Desjoyeaux og Emmanuel Le Borgne som til slutt gikk av med seieren etter 17 dager, 2 timer og 37 minutter fra Frankrike til Brasil. Det ga en snittfart på 10,6 knop. Safran trok andreplassen og kom i mål nesten en time bak. Safran tok ledelsen fra start, men ble fraseilt av Mike Golding i «Ecover» som seilte seg bort i stillebeltet. «Safran» er også ny, tegnet av Verdier / Van Peteghem / Lauriot. En båt som har imponert med sine seilegenskaper. Den har et ekstremt knekkspant. «Safran var seilt av Marc Guillemot og Charles Caudrelie.

Gamle båter hang med

På tredje kom «Cheminées Poujoulat», båten som vant Velux5oceans med Bernard Stamm. Båten tok ledelsen etter stillebeltet. «Cheminées Poujoulat», er fire år gammel og en helt annen generasjon enn vinnerene, båten var helt klart ikke så rask som de nye. Stamm fikk seieren i Velux5oceans uten hard konkurranse, men seilingen her viser at han er helt i toppen. Stamm hadde med Tanguy Cariou som mannskap. Også båt nummer fire begynner å trekke på årene. VM Materiaux er bygget i 2004.