Norske brett- og laserseilere i verdenscup
Norske brett- og laserseilere i verdenscup

Norske brett- og laserseilere i verdenscup

Verdenscupregattaen på Mallorca begynte i helgen. Norge er presentert med flere brett- og  laserseilere.

Publisert Sist oppdatert

Uten norske seilere i OL klassene 470, 49er, Finnjolle og Star, er det brett- og laserseilerne som sesongdebuterer i Verdesncupregattaen på Mallorca i påsken. Fremst av våre etter første dags seilaser er OL deltakerne Kristian Ruth og Cathrine Gjerpen, men det gror godt både i brett- og laserklassene hjemme, og forhåpentligvis får begge OL seilerne mer konkurranse av norske seilere etter hvert.

Av brettseilerne ligge Sebastian Wang-Hansen på 61 plass med plasseringene 31 og 30, mens Halvard Holden Feragen ligger på 68 plass med to 34. plasser. RS:X seiles i to puljer.

Laserklasen for herrer teller hele 134 båter. Her deltar Kristian Ruth, Brage Wiik-Hansen og Lars Myklebust Johansen. Ruth ligger naturlig nok best av disse, på 16. plass med 21 og 6. plass i sine puljer. De to andre ligger henholdsvis på 129. og 130. plass.

Blant jentene ligger Cathrine Gjerpen på 14. plass med 16. og 6. plass, Marthe Enger Eide er nr 29 med 38. og 23. plass, Natche Uthaug 36, med enkeltplasseringene 39 og 31 og Kristine Strandenæs nr 59 med plasseringene 57 og 59. Det deltar 62 Laser Radial.