Stavanger-seilere klare for gresk regattauke
Stavanger-seilere klare for gresk regattauke

Stavanger-seilere klare for gresk regattauke

I år arrangeres Blue Cup i Hellas for 19. gang. Hittil er 11 båter booket for norske seilere – de fleste fra Stavanger-området.

Publisert Sist oppdatert

BLÅTT HAV OG SOL: Fra Blue Cup 2006. Foto: Seven seas Yachts.

Årets utgave av den populære greske seilasen går av stabelen  i perioden 31. oktober til 8. november. Det er lagt opp til seks tellende seilaser, hvor det kun én seilas om dagen.

Det seilas i to klasser, i Beneteau -båter fra 37 til 57 fot, med- og uten rullestorseil. Siden det er seilas uten spinnaker, trenger man ikke ha mye erfaring for å delta, så dette er en utmerket tur for familier og/ eller venner. Det er også mange aktive regattaseilere med på seilasen, så en god plassering får man nok ikke gratis.

– Seilasen starter i Aten og det seiles langs Peloponnes. Under turen besøker man kjente steder som f.eks. Epidavros, Poros og Hydra, forteller Øystein Svendsen i Seven seas Yachts.

Været i Hellas på denne tiden av året pleier å være bra, som en fin norsk sommer, ofte med en lufttemperatur opp mot 24 grader og 22 grader i sjøen.

Det deltar vanligvis om lag 50 båter i seilasen, med deltakere fra hele Europa.

– De siste årene har det vært med ca. 15 norske båter, hovedsakelig med deltakere fra Stavanger området, og vi har forsynt oss godt av premiebordet i begge klasser, sier Svendsen, som også lover en sosial og livlig seileruke for deltakerne.

Man kan enten leie egen båt, med eller uten skipper, eller kjøpe køyplass(er) i fellesbåt som settes opp.

For informasjon om priser, båter, booking med mer se her