Trått for Melleby og Mørland Pedersen
Trått for Melleby og Mørland Pedersen

Trått for Melleby og Mørland Pedersen

Det ble en vanskelig dag på jobben for Starseilerne våre i Miami igår.

Publisert Sist oppdatert

I de to første seilasene har Evind og Petter hatt litt problemer med å komme ut av startblokka. I dag gikk det noe bedre. - Vi kom greit avgårde, men til slutt måtte vi slå bort fra en båt som pinte herfra til månen, forteller Petter. Forholdene var veldig like som de to foregående dagene der venstre siden var klart favorisert. I dagens seilas var det en annen historie. Team LodeStar var ikke helt på venstre, men en skeiv bane og vindskift gjorde sitt til at det ble mye «tygging av gress» på den lange layline mot første merke. - Vi tygde så mye gress at vi begynte å raute som kue. Det var veldig vondt, sier Eivind. - Vi er på layline, mens halve feltet har overstått. Da blir det mye dårlig vind når man ikke ligger først. Tipper vi var 40 på første merke, sa han.

 

Fortsatt topp 10 sammenlagt

Men igjen, Eivind og Petter seiler briliante lenser og hentet bår etter båt. Ikke bare var båtfarten god, men de traff også bra på de mange vindskiftene. - Normalt lønner det seg å gå på en av sidene her ute, men i dag var det mye midten samt å treffe skiftene som var alfa og omega. Det klarte vi tydeligvis litt bedre enn de andre, sa de. Det hjalp gutta til slutt opp på en 17. plass, hvilket gir dem en 9. plass sammenlagt etter halvseilt serie. - Vi er ikke super happy, speisielt ikke med dagens race, hvor vi til tross for opphenting ikke treffer spesielt bra på kryssene, og blir liggende rett bak teten. Vi får ikke gjort helt som vi vil, og blir kontrollert av de andre, sier de.

 

Idag er det meldt om 20 knops vind og tordenbyger. Det passer gutta bra. Båthåndteringen er upåklagelig, og de lengter etter litt fart nå etter en hel vinter med lett vind.

Resultater sammenlagt:

1 Horton, Andy Lyne, James USA 8 5 4 17.00

2 O'Leary, Peter Milne, Stephen IRL 15 10 1 26.00

3 Merriman, Rick Trinter, Phil USA 4 2 23 29.00

4 Grael, Lars Seifert, Ronald BRA 21 1 8 30.00

5 Diaz, Augie Prada, Bruno USA 1 21 9 31.00

6 McChesney, Peter Zwingelberg, Shane USA 5 12 14 31.00

7 Wright, Peter Quist, Nathan USA 19 4 10 33.00

8 Lima, Gustavo Basilio, Rubrio POR 3 26 6 35.00

9 Melleby, Eivind Mørland Pedersen, Petter NOR 10 11 17 38.00