Full fart for Saga
Full fart for Saga
Full fart for Saga
Full fart for Saga
Full fart for Saga

Full fart for Saga

Brasilianske «Saga» til Erling Lorentzen ligger veldig godt an, melder vår reportasjebåt. Se film.

Publisert Sist oppdatert

I Kong Haralds fravær er det svoger Erling Sven Lorentzen som forsvarer familiens regattaprestasjoner. Han deltar i årets Færderseilas med sin klassiske Sparkman & Stephens 57-foter, og har fått en meget god start. «Saga» ligger langt fremme i feltet i det de første deltagerne er inne i Drøbaksundet.

– Årets Færderseilas favoriserer de eldre båtene med stor genoa. Etter runding på Slemmestad blir vinden for spiss til å føre spinnaker og gennaker. Båter med stor genoa får en fordel. I Drøbaksundet løyer vinden noe, og dreier mer på nord, så her ser vi at spinnakerne kommer opp igjen, melder redaksjonssjef Axel Nissen-Lie fra Seilas' reportasjebåt. «Saga» er blant båtene som drar nytte av forholdene, og som dessuten seiles av dyktige seilere.

I den prestisjefylte klassen R36 har «Milliways» kommet godt avgårde. «Milliways» startet ved le merke i nærheten av Aker Brygge og fikk fri vind ut fjorden, mens mange av konkurrentene knivet og luffet for å få best plass ved lo merke, melder vår reportasjebåt.