Opp og ned for Stargutta

Før gårsdagens hviledag så det ut til at Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen skulle få en fin VM avslutning. Men idag kom en ny nedtur for nordmennene.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Oppoverbakke for Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen

De norske seilerne gikk til hviledagen med optimisme etter en flott 3. plass tirsdag. Plutselig lå en topp ti plassering innenfor rekkevidde. Med 12 plass sammenlagt etter fire seilaser var det ikke langt frem. Men idag ble det nok en seilas der det buttet imot for våre fremste medaljekandidater i OL regattaen. 23. plassen i dagens seilas blir stående i resultatlisten ettersom en enda dårligere plassering, en 28. plass nå kan strykes. Sammenlagt er LodeStar nå 15, fremdeles med mulighet for topp ti, men ti poeng opp til franskmennene Rohart/Ponson kan bli tøft, selv om det er matematisk mulig. Mesterskapet blir den dårligste regattaen på lang tid for Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen som heldigvis har god tid til å skjerpe formen før OL.

- Nok en frusterende lettværsseilas. Etter første runde var vi med å kjempe blant de fem beste, sier Lodestar-guttene. - Deretter gikk vi ut på styrbordsiden sammen med mange andre. Her døde vinden og de første skulle bli de siste. Rundet neste merke som nr 33, men takket være super unnavindsfart seilte vi oss opp til 23. plass, bare noen få meter fra 15. plass. Dette er ikke vår uke, og heldigvis er siste seilas imorgen.

New Zealands Hamish Pepper og Jim Turner, som vant dagens seilas, og danske Michael Hestbæk og Claus Olesen som før siste seilas er 5 sammenlagt og på plassen foran New Zealenderne, er nå klare for OL, mens Kroatia, Spania, Hellas og Østerrike slåss om de resterende to plassene.