Søk i arkivet

NM I KANRR: Bergens Seilforening arrangerer Knarr-NM i 16. og 17. juni og forhåpentlig blir det mer vind enn dette.
NM I KANRR: Bergens Seilforening arrangerer Knarr-NM i 16. og 17. juni og forhåpentlig blir det mer vind enn dette. Foto:

NM I KNARRFavoritter på hjemmebane

Johan G. Hvide og mannskapet hans er storfavoritter under NM i Knarr i Bergen. Lykkes de, vil i så fall laget ta fjerde NM-tittel på rad.

Arrangementet av norgesmesterskapet i Knarr alternerer mellom Vest- og Østlandet, og i år finner mesterskapet sted i Bergen. Det har neppe klassens dominante seiler, Johan G. Hvide fra Bergen, noe imot. Det betyr hjemmebane, og med ti NM-titler i klassen fra før av – de tre siste på rad – må han, Audun Haldorsen, som seiler for Skøyen Seilforening, og Jogeir S.K. Hvide (Bergen) fiinne seg i å være storfavoritter til NM-gullet.

Et NM i Bergen betyr et mindre innslag av seilere fra Østlandet, og blant dem som ikke kommer, er de to andre medaljevinnerne fra NM i 2017; Dag Ivar Ytrehaug fra KNS og Nils Petter Haugfos fra Drammen. Haugfos er klassens andre store profil ved siden av Hvide, og man må helt tilbake til 2002 for å finne en annen NM-vinner enn de to. Da vant Morten Heldal Haugerud fra KNS, som er en av de få seilerne fra Østlandet som tar turen til Bergen nå i år.

Andre medaljekandidater

Sist mesterskapet ble arrangert i Bergen var i 2015, og da var Tor Helge Valen fra Hjellestad og mannskapet hans de nærmeste til å yppe seg mot Hvide & co – og endte på sølvplassen. Valen er på plass i år, og denne gangen har han med seg Sidsel Godal og Jan Christian Hjellestad. Også bronsemedaljørene fra 2015 er på plass; Martin Bjelland, Elling Lorentz Bjelland og Elna-Ninni von Erpecom Dahl fra Bergen.

Et Bergen-lag som kan blande seg inn i medaljekampen, vil trolig være Lars Jårvik, Anne Bøthun og Tore Drønen. Jårvik og Bøthun seilte inn til sølv i 2012.

En interessant start i årets NM er Leif Gunnar Sandtorv og Trond Aarø fra Ran Seilforening. Sandtorv er ingen merittert Knarr-seiler, men han har hevdet seg i flere andre klasser. Sandtorv/Aarø kan bli en overraskelse på resultatlisten.

Deltagerlisten teller ialt 20 båter.

Mesterskapet går i regi av Bergens Seilforening 16. og 17. juni.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen