Søk i arkivet

IMOCA 60 i Volvo Ocean Race
IMOCA 60 i Volvo Ocean Race

Volvo Ocean RaceNy retning for jorden rundt regatta

To klasser skal gi større deltakelse i FCAWR

I påvente av et nytt navn til regattaen som tidligere har vært kjent som Whitbread Round the World Race og Volvo Ocean Race, har de nye eierne, selskapet Altant med Johan Salén og Richard Brisius tatt arbeidsnavnet The Fully Crewed Around the World Race (FCAWR) for jorden rundt seilasen. Detaljene begynner å bli klare og det første utkastet til notice of race er nylig publisert.

Maksimalt ni etapper

Regattaen starter i Alicante sent på høsten i 2021 og vil bestå av maksimalt ni etapper med anløp i Sør Amerika, Australia/New Zealand, Asia, USA og Europa der seilasne vi bli avsluttet tidlig høst 2022. Det vil bli seilt i to klasser, VO65 for ungdom under 30 år, og IMOCA60 som åpen klasse. Påmeldingen starter fra 11 desember og det arbeides iherdig i kulissene for å få frem gode lag i begge.
VO65 for ungdom

VO65 for ungdom

Foiler og vingemast

For IMOCA60 klassen skal alle båten være sjøsatt etter 2010 og være utstyrt med foiler og en standard vingemast. Grunnen til dette er at man ikke ønsker for stor spredning av båtene. 16-18 båter vil tilfredsstile disse kravene og man håper på mellom 10 og 15 IMOCA60 på startlinjen. En viktig oppgave for arrangøren og klasseklubben blir nå å betrense kostandene mest mulig. Med 6-7 VO65 til start kan regsttaen for første gang på lenge oppnå nærmere 20 deltakende båter.

Landet på fem i hver båt

Mens seilere med bakgrunn fra Volco Ocean Race har ønsket et så stort mannskap som mulig, har IMOCA60 miljøet gått inn for å begrense antall seilere i hver båt. Som kompromiss har man havnet på fem seilere inkludert en kvinnelig seiler, men uten medieperson. Med minimum fire kvinner i laget vil den øvre grense være seks personer. Reglene legger opp til at alle seilerne skal kunne fylle alle funksjoner ombord og gjennomføre en grundig innføring i førstethjelp.

Skal kunne rekke begge

Den neste Vendee Globe seilasen starter høsten 2020 og avsluttes våren 2021. Den sene starten på FCAWR er lagt slik at det blir mulig å seile i begge og kunne bruke tiden melom til å konvertere båtene fra soloseilas til full bemanning.

Prolog i Middelhavet?

En del av programmet i jorden rundt seilasen blir en obligatorisk prolog over inntil fire uker med start i månedsskiftet august/september. Det har lenge vært arbeidet med en slik regatta med start i Haag, men nå er det altså mye som tyder på at en slik seilas vil finne sted i Middelhavet.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen